Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică beneficiile sparanghelului, dar și care e diferența dintre cel alb și cel verde.
”Pentru sparanghel contează dacă e alb sau verde. În sfârșit am învățat și noi să gătim/mâncăm sparanghel! Nu că ar fi mare filozofie, ține doar de educarea gusturilor/obiceiurilor. Eu zic că merită încercat, nu întâmplător am pledat pentru cauza lui două emisiuni la rând în Arena bucătarilor.
DA, e sănătos și dietetic, DA, are multe fibre și minerale, DA, conține sulf și modifică în mod ciudat mirosul urinii. Dar cel mai interesant este modul în care i se schimbă structura în funcție de felul în care a fost "crescut". Sparanghelul alb crește complet îngropat în pământ și imediat ce vine în contact cu lumina soarelui devine roz-mov.
Sparanghelul verde crește la lumină, iar fotosinteza nu îi modifică doar culoarea ci și consistența. E mai fraged și poate fi consumat crud, sau doar ușor tras la tigaie/rumenit pe grătar. Ronțăiți-l ca atare, cu un pic de parmezan și reducție de oțet balsamic, iar pentru gusturile mai complexe merge tare bine cu un ou poșat și niște jambon”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News