Ce boală gravă poți avea dacă transpiri și te simți obosit. Nu trebuie să le ignori. Îți pot pune viața în pericol.
Ce boală gravă poți avea dacă transpiri și te simți mereu obosit. Sunt cinci semne neașteptate la 20 și 30 de ani care îți arată că riști să dezvolți boli de inimă mai târziu în viață.
Experții avertizează că bolile de inimă sunt din ce în ce mai răspândite în rândul tinerilor. Oboseala, anxietatea, transpirația și chiar durerile de picioare, adesea trecute cu vederea, ar putea fi semne ale unei boli cardiace.
Bolile de inimă sunt adesea considerate ca fiind o boală a persoanelor în vârstă și de vârstă mijlocie, precum și a celor obezi.
Dar, în timp ce o persoană medie este diagnosticată la 60 de ani, medicii spun că semnele de avertizare se pot prezenta cu zeci de ani înainte.
Simptomele pot începe însă ca fiind subtile, ceea ce crește șansele ca ele să fie ratate. Probleme comune precum anxietatea, oboseala și durerile de membre ar putea fi, de fapt, un semn al unei probleme mintale mai profunde, potrivit doctorului Dheepak Bhatt, cardiolog la Mount Sinai.
Aceste semne vor fi inofensive pentru marea majoritate a oamenilor, dar dacă o persoană le simte alături de o strângere a pieptului sau dacă are un istoric familial de boli de inimă, atunci ar putea dori să solicite asistență medicală.
Citește și: Primele semne că umiditatea ridicată îți afectează sănătatea. Riscuri și măsuri preventive esențiale
În timp ce toată lumea se simte puțin anxioasă, în unele cazuri, acel sentiment de neliniște pe care îl porți cu tine ar putea fi un semn al unei probleme cardiace.
Anxietatea și bolile de inimă au o relație simbiotică una cu cealaltă. A fi în mod constant la limită stresează organismul, deteriorând inima în timp.
O persoană care suferă de boli de inimă este mai probabil să sufere și de anxietate. ”Este greu de știut care a venit mai întâi. Este o situație de oul sau găina”, spune Dr. Bhatt, cardiolog.
Problemele cu inima unei persoane, cum ar fi palpitațiile, bătăile neregulate ale inimii sau pur și simplu durerea generală, induc stresul în oameni, ceea ce duce la anxietate.
La rândul său, acest lucru agravează și mai mult simptomele unei persoane cu boli de inimă. Un studiu realizat în 2015 de cercetătorii de la Universitatea Harvard a constatat că persoanele cu anxietate care sufereau de boală coronariană aveau mai multe șanse să moară.
Riscul lor a crescut cu un uimitor 21%. Efectul anxietății asupra inimii nu este însă singurul factor în joc.
Persoanele care suferă de această afecțiune mentală sunt mai puțin predispuse să solicite asistență medicală și mai predispuse să aibă o dietă bogată în colesterol, spun experții.
Prin urmare, simptomele lor nu sunt tratate și chiar sunt agravate de consumul zilnic de alimente.
Se crede că unul din cinci adulți suferă de anxietate în fiecare an - deși mulți dintre ei nu sunt diagnosticați sau nu primesc tratament pentru această afecțiune.
Deși ar putea fi greu de crezut că durerea de picioare are legătură cu inima, o senzație de furnicături la nivelul membrelor ar putea semnala probleme mai profunde.
Amorțeala, durerea și furnicăturile de la nivelul picioarelor ar putea fi un semn că nu circulă suficient sânge în extremitățile corpului.
Cunoscută sub numele de boală arterială periferică, afecțiunea apare atunci când arterele din picioare se îngustează și se blochează din cauza acumulării de placă.Acest lucru se poate întâmpla dintr-o varietate de motive, cum ar fi o dietă săracă, bogată în sodiu sau colesterol, prea mult stres, fumat sau obezitate.
Există cinci artere în picioarele unei persoane și fiecare dintre ele joacă un rol crucial în circulația sângelui către cele mai îndepărtate regiuni ale corpului și apoi înapoi la inimă.
În coapsă, o persoană are arterele femurale și poplitee. Arterele tibială anterioară, tibială posterioară și peroneală sunt toate situate în partea inferioară a piciorului, în jurul tibiilor și gambelor.
Atunci când aceste artere se înfundă - împiedicând să circule suficient sânge în regiunile inferioare ale corpului - țesutul este afectat.
O altă legătură pe care mulți oameni s-ar putea să nu o facă instinctiv este suferința de dureri de stomac și digestive.
Persoanele care suferă de boli de inimă vor avea adesea dureri de stomac bruște și de scurtă durată la început. Pe măsură ce starea lor cardiovasculară se înrăutățește, problemele gastrointestinale vor apărea mai des.
Deși toată lumea se simte obosită uneori, oboseala intensă ar putea fi un semn că există o problemă cu inima ta.
Va apărea o durere bruscă și ascuțită, de obicei în partea superioară dreaptă a stomacului unei persoane.Acest lucru ar putea fi cauzat de angina intestinală, care apare atunci când nu ajunge suficient sânge în colon. Persoanele care suferă de această afecțiune vor avea adesea dureri la o oră după ce au mâncat o masă. Pe lângă durerea ascuțită, aceștia ar putea suferi, de asemenea, diaree, greață și vărsături.
Mulți dintre cei care suferă de angină intestinală vor avea, de asemenea, o pierdere semnificativă în greutate în timp, deoarece vor mânca instinctiv mese mai mici și mai puține pentru a evita durerea.
Restricția fluxului sanguin poate fi cauzată și de coagularea în arterele stomacului.Denumită ischemie intestinală, coagularea poate reduce semnificativ fluxul sanguin în intestinul subțire al unei persoane.
Aceste cheaguri se vor forma adesea ca urmare a unei bătăi neregulate sau rapide a inimii. Pe lângă durerile de stomac, poate duce și la un accident vascular cerebral.
Ambele afecțiuni pot apărea mai întâi ca greață, înainte de a escalada în simptome mai severe, vizibile. Unii oameni, și poate chiar și medicii, ar putea trece aceste probleme drept arsură cardiacă sau o altă problemă digestivă, fără să realizeze că este vorba de fapt de o afecțiune cardiacă gravă.
Transpirația abundentă este un simptom bizar, dar comun al problemelor cardiace. Persoanele care suferă de boli cardiovasculare vor transpira adesea ca urmare a faptului că organismul lor trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele.
Transpirația menține, de asemenea, temperatura corpului la un nivel scăzut, reducând volumul de muncă al inimii.
De asemenea, transpirația elimină excesul de lichide din organism, ceea ce reduce volumul de muncă al rinichilor în curățarea lichidelor din corp.
În cazul în care rinichii au probleme în a-și îndeplini sarcinile din cauza insuficienței cardiace, atunci transpirația poate ajuta la menținerea pe linia de plutire a organelor vitale. Transpirația bruscă și abundentă, în special atunci când o persoană nu participă la o activitate fizică, ar putea fi unul dintre primele semne ale unui atac de cord.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu