Există câteva tipuri de brânzeturi care ar trebui pe cât posibil evitate. Iată la ce produse trebuie să fii atent, când mergi la cumpărături.
Brânza topită
Este greu să faci diferența între brânza topită de bună calitate și cea contrafăcută. Citește eticheta și fii atent la numărul de conservanți și agenți de topire, care nu sunt sănătoși.
Crema de brânză
Prețul ieftin este un prim semnal de alarmă asupra calității ei. Citește eticheta și nu cumpăra produsul dacă are prea multe ingrediente necunoscute.
Cașcavalul
Pentru un kilogram de cașcaval este nevoie de cel puțin 6 litri de lapte dulce, care trebuie procesat și pus la dospit, timp de mai multe săptămâni, scrie libertateapentrufemei.ro. Un cașcaval de bună calitate este ferm, se taie greu și are un gust specific de lapte de oaie. Pe piață există și cașcaval făcut din ulei de palmier, foarte moale, foarte sărat, colorat și aromatizat cu ingrediente sintetice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu