EXCLUSIV  Ce cadou i-a adus Moș Crăciun lui Vâlcu. Dezbatere ecologică privind bumbacul bio și defrișarea pădurilor tropicale

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au avut o discuție interesantă cu privire la agresivitatea ONG-urilor ecologice în contextul în care politica „verde” ia de foarte multe ori o turnură radicală, aducând chiar deservicii mai mari mediului natural.

„Am primit un tricou acum de Crăciun. Mi-a adus Moșul un tricou, dar când mă uit pe etichetă ... bumbac bio! Bio? Îl mănânc?”, s-a amuzat Val Vâlcu care ulterior a povestit pe un ton serios situația în contextul în care multe politici care se vor a fi ecologice fac mai mult rău mediului înconjurător.

„La ce folosește că acest bumbac e bio? Te gândești că nu s-a poluat planeta, dar nu are nici productivitate. Paradoxul e că dacă eficiența și productivitatea sunt mai scăzute la produsele bio, atunci nu trebuie să defrișezi o pădure tropicală să-ți ajungă numărul de tricouri? Nu mai bine produceam tricourile chimizate?”, a continuat jurnalistul.

„Am respect față de mulți ecologiști, dar din păcate o mare parte dintre cei care se dau ecologiști și joacă această carte nu au nicio treabă cu ecologia. Spre exemplu un ministru al Mediului care merge cu bicicleta că e ziua Pământului, dar, atenție, cu mașina de serviciu în spate”, a mai afirmat Alfred Bulai care a spus că politicienii care se dau ecologiști vor fi credibili doar atunci când vor fi văzuți că „merg toată viața cu autobuzul” nu „doar o singură zi”.

Discuția a avut loc în cadrul podcastului Nod în Papură difuzat săptămânal de DC News, în care Val Vâlcu și Alfred Bulai au discutat deschis pe subiectele momentului.

Urmărește integral ultima emisiune a anului 2023 a podcastului Nod în Papură

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel