EXCLUSIV  Ce carte citește Vlad Ciurea înainte de culcare: O să rămâneți foarte uimiți. M-au impresionat toate aceste lucruri

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ron Lach)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ron Lach)

Prof.dr. Vlad Ciurea, neurochirurg la Spitalul Clinic Sanador, a spus ce cărți citește înainte de culcare.

Profesorul Vlad Ciurea se dovedește a fi un împătimit al cititului de romane. Acesta a dezvăluit și care este cartea pe care o citește în această perioadă și ce îl atrage la ea.

„În general, la ora 22 sunt în pat și citesc un roman. Nu de dragoste, nu de criminalitate, ci un roman de poveste. O să rămâneți foarte uimiți, dar acum citesc „Viața lui Constantin cel Mare“. De ce Constantin cel Mare? Pentru că am primit 4 subiecte, rând pe rând, despre știință și credință și tot mergând în istorie am ajuns pe la anul 300, la Edictul de la Niceea, care a fost în 325, dar ca să ajungi la Edictul de la Niceea, la care s-au stabilit bazele creștinismului în care trăim astăzi, au fost niște lupte înainte.

Sanador

Cele mai mari lupte s-au dat între Constantin cel Mare, care a ținut la Creștinism, și păgâni, între 321 și 325, pe care i-a învins. M-au impresionat toate aceste bătălii în care se scotea ca semn de luptă crucea și apăreau toate simbolurile lui Iisus și simbolurile creștinismului. Este foarte interesant ca idee de creștinism și asta mă interesează în viața Împăratului Constantin“, a precizat, pentru DC news, profesorul Vlad Ciurea.

Youtube video image

Inteligență. Ciurea: Vârf formidabil între următoarele ore. Nu lucrați noaptea, forțăm creierul

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, o somitate în domeniul neurochirurgiei, a vorbit despre importanța somnului.

„Inteligența umană este maximă între orele 10.00 - 12.00. După-amiază, un vârf formidabil între orele 16.00 - 18.00. Acei domni care se află în Grecia sau Spania și fac siesta cred că au citit aceste lucruri. Se odihnesc. Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul să lucreze. Trebuie să ne odihnim”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Spre seară, activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile, atenția, memoria. Este bine să luăm decizii dimineața, nu noaptea. Cel mai bun somn este între 22.00 - 00.00. Creierul trebuie să se odihnească”, a spus, pentru CSID, Vlad Ciurea. 

Prof. Ciurea: În orice situaţie critică, încercați să faceți următorul lucru

Creierul funcționează bine atunci când starea noastră de spirit este bună şi aici intervine râsul. „Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva. În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi la ceva care poate vă produce râsul. Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”, a spus, la Antena 3, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

 Combinația de ciocolată la care e bine să renunți

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea recomandă ciocolata amăruie.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel