Brucella, noul virus scăpat dintr-un laborator din China. Medicul Carmen Dorobăț a explicat ce este și cât de contagios este.
Peste 6.000 de persoane din oraşul Lanzhou, capitala provinciei Gansu din nord-vestul Chinei, au fost testate pozitiv pentru bruceloză, iar anunțul a fost făcut de guvernul local, citează Xinhua.
Focarul de îmbolnăviri a apărut după ce o bacterie a fost scăpată dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale. Deși acesta a fost scăpat încă de anul trecut, autoritățile chineze au oferit informații publice despre epidemie doar acum, în luna septembrie a acestui an.
"Atenție! E de prin septembrie! Acum au dat-o, că partidul comunist mai întâi stă, o pritocește, o trece pe la serviciile lor, o trece pe la colțuri să nu iasă chiar contondentă și apoi o dă la fraieri, adică la planetă.
Au scăpat anul trecut bacteria! Ne ducem cu gândul la piața de pește din Wuhan, știți povestea cu liliacul pe care l-a mâncat pangolinul, pangolinul nu l-a fiert pe liliac și așa, vezi Doamne, pentru proști a apărut COVID-19", a spus Tudor Barbu.
"Brucella este o bacterie și această bacterie se transmite în special în zona crescătorilor de animale. Că vorbim de ovine, frecvent, sau că vorbim de vite. Vreau să vă spun că și noi am avut cazuri venite în special de la cei care creșteau oi, și în special cazuri venite din zona Mediteraneană, dar mai ales din Grecia.
Există și o intersecție a factorului de climă, dar această parte își pune amprenta. Boala poate să evolueze ușor, aproape că nu-ți dai seama că o ai și mai faci febră din când în când. Cam așa a evoluat în Europa.
Nu se transmite pe cale aerogenă. Nu este atât de contagioasă, nu poate să ajungă atât de contagioasă ca și COVID-19! Dar în zonele acestea unde sunt crescători de animale, posibil să se transmită, iar tulpina, dacă ar fi să ne gândim că e scăpată din laborator, nu poate să fie decât o tulpină care a fost folosită pe testare de sensibilitate la antibiotice. Cam aici văd eu posibilitatea unui experiment în ceea ce privește utilizarea unei tulpini de Brucella.
Putem să stăm liniștiți!", a declarat medicul Carmen Dorobăț, în direct la B1 TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu