Supa minerală este o supă din legume, dar diferită față de cea clasică.
Această supă este obținută dintr-o varietate de legume și se lasă la fiert în jur de două ore. Apa în care fierbi legumele este îmbogățită în acest fel cu mineralele din legume, rezultatul fiind o băutură naturală care îți hidratează și mineralizează corpul.
Unul dintre nutriționiștii care promovează supa minerală susține folosirea a două ingrediente: cartofii dulci și kombu, un tip de alge comestibile. „Nu găsești aceste ingrediente într-o supă obișnuită de legume, dar sunt foarte bogate în nutrienți", a spus nutriționista pentru wellandgood.com.
Poți adăuga următoarele ingrediente: cartofi dulci, morcovi, ceapă, praz, țelină, usturoi, pătrunjel, boabe de porumb, foi de dafin, apă și sare de mare. Fiecare ingredient oferă numeroși nutrienți, surse importante de potasiu care ajută la scăderea tensiunii arteriale, vitamina C, care are capacitatea de a stimula sistemul imunitar, notează eva.ro.
Pe cât e de sănătoasă această supă, pe atât e de gustoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu