Ce economii fac britanicii pe timp de criză. „Trăim de pe o zi pe alta”

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Cum se descurcă britanicii în plină criză financiară și ce măsuri iau pentru a face față.

Potrivit BBC, prețurile continuă să crească pentru gospodăriile din Marea Britanie, iar un sondaj sugerează că oamenii sunt din ce în ce mai îngrijorați și se gândesc cum o să facă față schimbărilor. Astfel, s-a ajuns la niște puncte cheie pe care majoritatea cetățenilor din Regat vor fi nevoiți să le adopte mai devreme sau mai târziu.

1.Se începe de la mâncare

BBC folosește exemplul cuplului Paul și Amanda, doi adulți angajați care nu s-au gândit la cheltuielile săptămânale decât recent. „Acum trebuie să trăim de pe o zi pe alta”, spune Paul.

Deși ar face economii în mod contrar, cei doi încă mănâncă în oraș și comandă acasă, însă nu la fel de des ca înainte. Ei bine, când ies în oraș, aceștia au început să ceară și apă plată pentru a face economie la apa de acasă.

„Niciodată nu am făcut lucrul acesta”, este de părere Amanda. „Suntem mult mai atenți acum la felul în care cheltuim”. La supermarket, în loc să cumpere produse de brand, cei doi au început să se uite după oferte și au trecut la alternativele de casă ale magazinelor.

„Nu mai puteam să mergem la magazin și să luăm ce vrem noi. Ne uităm la produsele pe care punem mâna și ne zicem: Chiar vrem asta? Chiar avem nevoie de asta? Avem nevoie de acest lux? Avem nevoie de acele dulciuri?”, a adăugat bărbatul.

În jur de două treimi dintre respondenții sondajului BBC urmează aceeași rutină ca Paul și Amanda, în timp ce jumătate recunosc că au sărit peste mese pentru a economisi.

2.Sunt hainele noi o necesitate sau un moft?

După ce i-au crescut masiv cheltuielile la electricitate, gaze și alimente, Rebecca spune că a decis că a venit momentul schimbării privind obișnuințele de consum ale familiei sale. „Trebuie să facem niște pași, să mai ținem de bani. Știm că vor mai urma creșteri ale prețurilor la utilități și în luna octombrie, așa că trebuie să ne obișnuim cu niște obiceiuri sănătoase”, a zis ea.

Rebecca recunoaște că nu a fost mare cheltuitoare vreodată când vine vorba de modă, dar fiica sa, Jess, cumpără multe haine noi. „Va trebui să dăm înapoi în privința cheltuielilor pe haine. Va trebui să ne asigurăm că folosim ce avem cu adevărat, în contrast cu mersul la mall și cumpăratul unor haine noi”, a adăugat Rebecca.

Peste 75% dintre britanicii chestionați au luat-o mai ușor cu cheltuielile pe haine proprii, iar mai bine de jumătate nu au mai cumpărat așa multe haine pentru copii.

3.Să ieșim în oraș sau să punem bani deoparte?

Georgia este o tânără mămică și se gândește la diferența de cheltuială între a o scoate pe cea mică în parc sau a o duce undeva cu plată pentru a se distra. „Nu mai am bani să merg la expoziții maritime sau alte lucruri de genul acesta. Acolo un tichet e în jur de 25 de lire sterline (n.r., 145 lei). În plus, prețul la motorină mă distruge, nu îmi mai permit să o folosesc așa cum o făceam în trecut”, a recunoscut ea.

„Trebuie să mă asigur că pot ajunge până la locul de muncă și înapoi, este prioritatea mea în acest moment”, a mai spus Georgia. Din nefericire pentru ea, tânăra a recunoscut că în general nu mai face lucrurile distractive pe care le făcea înainte de criză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel