Un nou studiu arată efectele benefice ale consumului de ciocolată asupra creierului uman, demonstrând că acesta sporeşte funcţia cognitivă, indiferent de deprinderile de alimentaţie individuale, specialiştii precizând, de asemenea, că reduce riscul de colaps cognitiv.
"Consumul frecvent de ciocolată a fost semnificativ asociat cu o performanţă cognitivă sporită, ilustrată de teste ce arată variaţiile memoriei şi sistematizării vizuale şi spaţiale, a memoriei de lucru, a percepţiei şi a examinării, a gândirii abstracte, precum şi de examinări ale deteriorării mentale. Cu excepţia memoriei de lucru, niciuna dintre aceste relaţii nu este atenuată cu un control statistic pentu factorii cardiovasculari, pentru dietă sau pentru modul de viaţă", au declarat specialiştii, conform descoperă.ro.
Pe de altă parte, specialiştii amintesc modurile în care a fost folosită ciocolata, în istorie (dar şi pe baze ştiinţifice), printre care se numără tratamentul pentru reducerea febrei şi pentru tulburări digestive în cazul copiilor, dar şi pentru intensificarea puterii fizice în cuceririle erotice. De asemenea, ciocolata era folosită pentru a îmbunătăţi somnul şi pentru curăţirea dinţilor sau oferită femeilor în timpul ciclului menstrual, drept remediu contra durerii, sau în perioada în care alăptau pentru producţia de lapte matern.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu