Ce este Aronia ”Fructul cosmonauților” și care sunt beneficiile acestuia

Ce este Aronia ”Fructul cosmonauților” și care sunt beneficiile acestuia
Ce este Aronia ”Fructul cosmonauților” și care sunt beneficiile acestuia

Aronia face parte din familia Rosaceae, iar în popor a primit denumirea de scoruş negru. Aronia a fost introdusă în dieta cosmonauților ruși în anul 1959.

Fructele de aronia sunt fructe mici, închise la culoare, care au devenit foarte populare în rândul consumatorilor care vor să adopte un stil de viață sănătos. Sunt considerate o sursă foarte bogată de antioxidanți, despre care se spune că oferă multe beneficii pentru sănătate. Fructele de aronia pot fi consumate proaspete sau utilizate că ingredient în prepararea de plăcinte, sucuri și ceai. Se spune că fructele de aronia au multe beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți anti-cancer. Aronia a dovedit, prin testări metodologice științifice, că poate reduce riscul bolilor cauzate de stresul oxidativ.

Aronia este, poate, cea mai bogată sursă de antocianine din lume. Există dovezi puternice că alimentele bogate în antocianine oferă o gama largă de beneficii pentru sănătate, inclusiv: protecție cardiovasculară, neuroprotectie / funcție cognitivă îmbunătățită, controlul diabetului și obezității, inhibarea cancerului, etc. Cele mai semnificative descoperiri științifice de până acum au fost în domeniile suportului cardiovascular, sănătății celulare, suportului gastric, activității antiinflamatorii și capacității antioxidante.

Beneficiile fructelor de aronia


Fructele de aronia conțîn un procent foarte mare de antioxidanți, polifenoli, antocianine, vitamina C, E și beta-caroten. Aronia este bogată în vitamine (C, A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9) și minerale (zinc, fier, potasiu, calciu, mangan, fosfor și iod), și conține peste 300 de compuși activi. Aceste fructe conțîn niveluri mai mari de antioxidanți, ploifenoli și antocianine decât merișoarele, afinele și strugurii. Studiile au arătat că antioxidanții ajută la reducerea riscului de cancer, boli de inima, inflamație, diabet, infecții bacteriene și boli neurologice. Aronia pare să aibă, de asemenea, efecte pozitive semnificative în ceea ce privește insulină și îmbunătățirea funcției imunitare. Aceste efecte pot fi deosebit de valoroase pentru persoanele cu diabet sau prediabet.

Cercetătorii consideră că fructele de aronia pot avea efecte de protecție asupra ficatului, și contribule la reducerea simptomelor asociate cu tulburările stomacale. Aronia reduce tensiunea arterială și ajută la relaxarea vaselor de sânge. Unii cercetători sugerează că ar putea fi un instrument util în tratarea bolilor vasculare. Fructele de aronia ajută la menținerea sănătății inimii, protejând-o de boală coronariana.

Alte beneficii ale fructelor de aronia:

Îmbunătățesc sistemul imunitar și producția de colagen
Ajută la prevenirea degenerării maculare și a cataractei
Reduc stresul oxidativ din creier / combat demență
Susțîn sănătatea inimii datorită conținutului ridicat de potasiu
Ajută la controlul greutății corporale
Fructele de aronia sunt o sursă excelență de fibre, care ajută la eliminarea materiei acumulate în colon.
Îmbunătățesc aspectul pielii și combat îmbătrânirea
Ajută la digestie (gastroprotectoare)
Sprijină sănătatea tractului urinar și ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar
Îmbunătățesc sănătatea intestinelor prin promovarea bacteriilor bune
Ajută la protejarea corpului de bacterii precum E. coli
Ajută la reglarea temperaturii corporale și la reducerea febrei

Cum să incluzi aronia în dietă

Fructele de aronia se pot consumă sub multe forme, inclusiv proaspete sau sub formă de suc. De asemenea, pot fi utilizate că ingredient în produse coapte și alte rețete, sau luate sub formă de extract prin diferite suplimente alimentare. Alimentele și băuturile în care se poate folosi aronia includ:

- sucuri
- brioșe
- plăcinte
- fursecuri
- iaurturi
- vin
- gem
- ceai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel