Ce este ceaiul albastru și cum îți poate influența sănătatea

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Ceaiul albastru este o tendință alimentară populară în ultima vreme, datorită beneficiilor minunate pe care le conferă pentru sănătatea umană, precum promovarea pierderii în greutate, detoxifierea corpului, calmarea minții, îmbogățirea texturii pielii și îmbunătățirea creșterii părului.

Ceaiul albastru este o tendință alimentară populară în ultima vreme, datorită beneficiilor minunate pe care le conferă pentru sănătatea umană, precum promovarea pierderii în greutate, detoxifierea corpului, calmarea minții, îmbogățirea texturii pielii și îmbunătățirea creșterii părului, informează netmeds.com.


Profilul nutrițional impresionant al ceaiului albastru îl face o băutură minunată pentru slăbit. Ceaiul albastru, la fel ca și ceaiul verde, este, de asemenea, o mare putere de antioxidanți. Conține cantități semnificative de catechină EGCG - epigalocatechin galat, precum și o serie de componente antiinflamatoare și de stimulare a sistemului imunitar, cum ar fi flavonoide, taninuri și polifenoli.

Beneficii asupra sănătății

Facilitează digestia


Ceaiul este bogat în antioxidanți, ceea ce îl face o băutură excelentă de inclus în dieta ta de detoxifiere, mai ales vara. Antioxidanții protejează organismul împotriva acțiunii radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substanțe nocive care pot deteriora celulele sănătoase din organism. 


Îmbunătățește starea de spirit


Se spune că aroma acestuia este un stimulent al stării de spirit. Ceaiul are efecte de reducere a stresului, care pot ajuta, de asemenea, la reducerea simptomelor de anxietate. În plus, se știe că împrospătează creierul, crește nivelul de energie și rezistența, influențează emoțiile pozitive și, prin urmare, crește productivitatea la locul de muncă. 

Accelerează pierderea în greutate


Ceaiul albastru nu conține cofeină și nu conține carbohidrați, grăsimi și colesterol. Prin urmare, este o băutură ideală pentru cei care urmează o dietă de slăbire, deoarece purifică intestinul de orice deșeuri și impurități alimentare, precum și reglează apetitul.

Îmbunătățește sănătatea pielii


Flavonoidele prezente în ceaiul albastru ajută la stimularea producției de colagen, ajutând la dezvoltarea și menținerea elasticității pielii. 


Stimulează creșterea părului


Acest ceai este excelent și pentru păr, deoarece conține antociani - un compus cunoscut pentru a crește circulația sângelui în cap și, prin urmare, menține un scalp sănătos. De asemenea, ajută la întărirea foliculilor de păr din interior.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel