Ce este CNG, combustibilul care alimenta autobuzul care a căzut de pe un pod în Italia

Fotografie de la Jen, Pexels
Fotografie de la Jen, Pexels

Marţi seară, un autobuz a căzut de pe un pod în regiunea Veneţia, Italia. Sunt zeci de victime, iar autorităţile sunt în stare de alertă. 

CITEŞTE ŞI Un autobuz a căzut de pe un pod aproape de Veneţia. Un pompier italian spune că "sunt prea mulţi morţi"

Conform presei locale, autobuzul era alimentat cu CNG. Iată ce este acest combustibil. 

CNG este un acronim pentru "Compressed Natural Gas", ceea ce în română înseamnă "Gaz Natural Comprimat". CNG este un tip de combustibil gazos utilizat în principal ca sursă de energie pentru vehicule și alte aplicații. Acesta este compus în principal din metan (CH4) și este obținut prin comprimarea gazului natural la presiuni ridicate pentru a reduce volumul său și a-l face mai ușor de stocat și transportat.

CNG este folosit în vehiculele care au motoare modificate pentru a funcționa cu acest tip de combustibil. Acesta oferă unele avantaje față de combustibilii tradiționali, cum ar fi benzină sau motorină, inclusiv o emisie mai mică de gaze cu efect de seră și particule fine, precum și un cost de operare mai redus în anumite condiții. De asemenea, este mai puțin poluant și are un potențial mai mic de a produce reziduuri sau emisii nocive în comparație cu alte combustibili fosili.

CNG este folosit în transportul public, flotele de vehicule comerciale și chiar în autoturisme obișnuite, dar este important să fie disponibile stații de alimentare adecvate pentru a facilita utilizarea acestui combustibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel