Ce este fenomenul Shadow IT și cum influențează munca de acasă

Raportul "State of Remote Work" arată faptul cei mai mulți angajați și-ar dori să lucreze și de acasă, acolo unde, însă, intervine fenomenul Shadow IT.

Aproape toţi angajaţii (99%) şi-au exprimat dorinţa ca, uneori, să lucreze de acasă, arată datele raportului "State of Remote Work", citat joi de Kaspersky.

"Aproape orice angajat (99%) ar dori uneori să lucreze uneori de la distanţă, conform raportului "State of Remote Work". Realitatea arată că această "dorinţă" se poate transforma uşor în "trebuinţă". În martie 2020, multe companii de top din industrie, cum ar fi General Motors, Apple, JP Morgan, dar şi organizaţii mai mici din întreaga lume, şi-au mutat angajaţii de la birouri, acasă, din cauza pandemiei COVID-19. Într-un astfel de scenariu, devine extrem de important pentru administratori să se asigure că atât datele corporative, cât şi cele personale, rămân în siguranţă. Utilizarea SaaS ajută companiile şi angajaţii să fie agili, să lucreze de la distanţă şi să rămână conectaţi chiar şi atunci când nu sunt la birou. Dar pe lângă serviciile corporative autorizate, angajaţii pot alege să folosească alte aplicaţii din proprie iniţiativă sau să amestece obiceiurile profesionale cu cele personale - generând ceea ce se numeşte Shadow IT. Fie că este vorba de mesagerie, servicii de partajare a fişierelor sau orice fel de instrumente pentru muncă sau chiar nevoi personale pe dispozitivele companiei, nivelul de securitate în astfel de aplicaţii poate deveni incert", susţin experţii, într-un comunicat remis joi Agerpres.

În acest context, Kaspersky propune o nouă ediţie a soluţiei de securitate Endpoint Security Cloud care oferă întreprinderilor o vizibilitate mai mare în ceea ce priveşte Shadow IT.

Potrivit sursei citate, cu noua funcţie de descoperire a serviciului cloud, un administrator IT poate asigura respectarea politicilor de securitate corporativă, controlând potenţialele utilizări neautorizate ale aplicaţiilor şi site-urilor de către angajaţi. În acest mod, controlul asupra serviciilor cloud va ajuta organizaţia să reducă la minimum riscul ca datele corporative să fie expuse unui atac, permiţând în acelaşi timp angajaţilor să lucreze de oriunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel