Cori Grămescu a vorbit despre 'locus intern de control' și procesul de slăbire.
"Indiferent că ne referim la remodelare corporală sau la viața noastră cu toate aspectele ei, este important să știm ce este 'locus intern de control' și cum putem folosi asta în avantajul nostru. Locusul de control este o teorie dezvoltată de Julian Rotter în anii ’50 cu privire la posibilitatea de a atinge obiectivele și țelurile dorite și poate fi scurt definit ca o expectanță generalizată. Noi, ca indivizi, atribuim comportamentului nostru o anumită cazualitate, fie ea externă (factorii de mediu), fie internă (propriile decizii) și asta reprezintă percepția noastră asupra forțelor care determină recompensele sau pedepsele aferente comportamentului nostru.
Locusul de control reprezintă măsura în care o persoană crede că poate controla rezultatele și evenimentele care îi influențează viața. De exemplu, pentru persoanele care au locus de control intern recompensele si pedepsele sunt determinate de propriile comportamente, pe cand cele cu locus de control extern recompensele si pedepsele sunt controlate de destin, noroc sau șansă. Procesul de slăbire, pe de alta parte, este privit mai mult ca o pierde în greutate, pe care o putem cuantifica, și nu este privit ca un proces prin care ne schimbăm comportamenele. Dacă ne raportăm doar la numărul de kilograme este foarte posibil să ne atingem obiectivele și totuși să nu ne simțim bine în pielea noastră", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
"Un meniu sănătos și echilibrat de menținere pentru o zi poate conține o cantitate îndestulătoare de mâncare. De exemplu, pentru o femeie, dimineața putem începe cu un mic dejung generos și sățios care ne dă energie în prima parte a zilei: 1-2 felii de pâine cu maia, pentru că ea este sățioasă și mai consistentă ca pâinea albă împreună cu o porție generoasă de legume, adică o roșie, un ardei un castravete și o sursă de proteină.
Eu prefer să alternez dimineața ouăle, cu humus sau telemea nu foarte grasă. Ouăle pot fi făcute fie pe tigaie ceramică, poșate, omletă sau fierte și asta ne oferă în același timp și diversitate, ca porții sunt suficiente 2 ouă, o bucată de brânză cât jumatte de palmă și 100-150 de grame de humus fără ulei. De asemenea, vă recomand să alternați lactatele și să integrați în meniul vostru și lactatele de capră sau oaie pentru a avea cât mai multa diversitate alimentară.
"Între orele 10-12 ar trebui să mâncăm o porție de fructe"
În alte zile putem opta pentru o sursa de cerelale, precum fulgii de hrișcă împreună cu un iaurt bogat în proteină, iaurtul grecesc fiind o opțiune foarte bună, cu 4-6 linguri de fructe de pădure care sunt bogate în antioxidanți și iese o combinație foarte gustoasă și este o alternativă dulce de mic dejun.
Apoi, undeva între orele 10-12 ar trebui să mâncăm o porție de fructe. Un măr și o pară sau două pere, un ciorchine mediu de strugure. Fructele sunt o opțiune foarte bună și ne ajută să controlăm pofta de dulce, pentru că im preajama acestor ore are loc o modificare a fluxurilor de hormoni în așa fel încât începe să resimțim o ușoară oboseală și începe să ne crească pofta de dulce, iar prin gustările de fructe contracarăm nevoia de a mânca dulce concentrat", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu