Ce este Modul Incognito și de ce e bine să-l folosești când navighezi pe internet

Foto: captură ecran
Foto: captură ecran

Când vrei să ascunzi ce faci online, folosești un mod de navigare privată precum Incognito, Navigare Privată sau InPrivate. Știi cât de confidențiale îți sunt acțiunile, atunci când folosești acest mod de navigare? Pot alte persoane ori alte entități să afle ce faci online? 

Cel mai probabil, ai căutat un anumit produs pe internet și la câteva ore te-ai trezit cu reclame bazate pe căutările tale sau sugestii de magazine, branduri, locuri de vizitat, restaurante, parfumuri şi chiar de prieteni în reţelele sociale. Acest lucru este destul de des întâlnit, fiind modalitatea în care funcționează reclamele în 2022. În spatele acestor reclame stau cookie-urile, pe care foarte mulți le acceptăm fără nici cea mai mică problemă, atunci când intrăm pe un site. Totuși, dacă dorești să nu mai stai să modifici de fiecare dată setările de la politica de cookies, poți oricând să folosești modul incognito, care te scapă de toate aceste probleme. Cu alte cuvinte, modul Incognito o să te scape de publicitatea direcționată special pentru tine, oferind doar reclame generale, la produse pe care s-ar putea să nu le cumperi niciodată.

Nu-ți salvează istoricul căutărilor

Dacă folosești internetul foarte des, dar nu dorești ca șeful tău să vadă căutările pe care le-ai făcut pe Google în timpul programului, poți să activezi modul Incognito și nu-ți va salva nicio căutare pe care ai făcut-o. Totuși, e de notat că modul incognito trimite în continuare datele tale către providerul de internet. Așadar, la nevoie, angajatorul tău poate face o cerere la compania care vă oferă acces la internet, ca să vadă ce caută, de fapt, angajatul lui pe Google.

Nu-ți stochează datele introduse pe site-uri

Dacă ai completat un formular, dar îți e frică că datele tale vor fi salvate și pentru alte site-uri, poți să folosești modul incognito, ca să scapi de această frică. De foarte multe ori, suntem invitați să completăm un formular sau chiar un sondaj de opinie. Acesta este foarte util pentru toată lumea, deoarece, de cele mai multe ori, sondajele de opinie ne ajută să ne dăm seama în ce stadiu se află compania, societate sau chiar produsul pe care-l folosim.  Totuși, multe astfel de sondaje salvează datele de contact și pentru alte site-uri, care pot apărea ca sugestii, atunci când decidem să completăm un casetă dedicată textului.

Ce probleme are modul incognito

Deoarece funcționează precum un browser care apare și dispare la comanda ta, modul incognito nu-ți salvează datele de conectare pentru site-uri precum Facebook sau Instagram. Așadar, dacă dorești să folosești Facebook sau chiar Instagram, dar nu-ți amintești parola, s-ar putea ca folosirea acestui mod nu este chiar prielnică pentru tine. În schimb, este un minunat prieten atunci când dorim să folosim YouTube. În acest moment, algoritmul de pe YouTube funcționează într-un mod foarte… straniu. Dacă dorim să ascultăm o melodie, o simplă vizionare a unui videoclip ne va asigura, pentru cel puțin 3 săptămâni, foarte multe videoclipuri de la același artist sau creator de conținut.

Când vine vorba de navigarea privată, modul Incognito de la Google Chrome și cel InPrivate de la Microsoft Edge oferă toate lucrurile esențiale. Te pot proteja de alte persoane cu acces la același calculator, astfel încât să nu știe ce ai făcut. Protecția se oprește aici, însă. Ele nu te pot proteja de distribuitorul tău de internet, angajatorul sau școala ta, dar hei, nici Firefox nu poate face asta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel