EXCLUSIV  Ce este nZEB Expo și de ce ar trebui să participi. Marius Șoflete: Intrarea este liberă și gratuită / Vor fi prezenți aproape 150 de expozanți / video

Marius Șoflete, Inginer de Case Pasive, Șoflete.ro și Moderator al Forumului Construcțiilor, a fost invitat la DC News, DC News TV și DC Business, unde a vorbit despre evenimentul nZEB Expo, dedicat construcțiilor eficiente energetic. 

Marius Șoflete a prezentat un eveniment dedicat eficienței energetice, subliniind că începând de anul trecut, România a adoptat obiective de reducere a consumului energetic în clădiri conform normelor impuse de Uniunea Europeană. 

„E un eveniment dedicat eficienței energetice în contextul în care, de la începutul anului trecut, România, prin afilierea către Uniunea Europeană și prin faptul că noi am aderat la Uniunea Europeană, și-a impus aceste jaloane de reducere a consumului energetic pe clădiri cu etape din 10 în 10 ani.

S-a întâmplat, cu o întârziere de vreo 5 ani, să fie adoptată varianta finală a legii eficienței energetice în construcții, care se numește nZEB (Nearly-zero energy buildings), ca directivă europeană. Ea se traduce ca metodologie de calcul a eficienței energetice a clădirilor și tot ce se construiește nou, începând cu ianuarie 2023, trebuie să aibă aceste standarde de eficiență energetică ridicată. E echivalentul mașinilor hibrid, să spunem așa, unde se contorizează consumul energetic pentru funcționarea unei clădiri și emisiile de dioxid de carbon aferente.", a spus Marius Șoflete.

 

 

Evenimentul va conține aproape 150 de expozanți

Marius Șoflete a prezentat evenimentul ca fiind integrat și dedicat accelerării tranziției către eficiența energetică în întreaga industrie a construcțiilor. Potrivit acestuia, evenimentul se adresează proiectanților, beneficiarilor și constructorilor, oferind soluții practice și teoretice pentru eficiența energetică.

„Acest eveniment, care ajunge la a III-a ediție, este un eveniment integrat, de accelerare a tranziției către eficiență energetică dedicat întregii industrii din construcții, dedicat proiectanților care vin cu soluții, dedicat beneficiarilor care fie își fac o casă, fie își construiesc o clădire (...) și are și componentă de meșteri și de constructori, pentru că, în acest eveniment, aduc și expozanți care oferă soluții practice de eficiență energetică, de la tâmplării, termosisteme, structuri, proiectare, instalații aferente, până la meșteri foarte pricepuți pe care i-am identificat în șantierele pe care le-am avut și i-am adus să țină prezentări despre cum fac ei corect hidroizolații, cum fac ei corect lucrări de tablă, cum fac ei corect lucrări de dulgherie. 

Este un eveniment integrat de eficiență energetică ce va conține aproape 150 de expozanți, două scene, o scenă dedicată discursurilor teoretice, adică despre proiectarea în zona de eficiență energetică, și o scenă dedicată meșterilor, în care ei vin, lucrează cu mâinile și fac demonstrații live despre cum se fac diverse lucruri.", a spus Marius Șoflete

Când va avea loc 

Marius Șoflete a menționat că evenimentul va avea loc între 14 și 16 iunie la Romexpo, iar intrarea este gratuită datorită parteneriatelor și sponsorizărilor obținute.

„Se întâmplă între 14-16 iunie la Romexpo. Intrarea este liberă și gratuită datorită parteneriatelor pe care le-am putut face și partenerilor pe care i-am putut aduce pentru a finanța și a face acest eveniment. Va mai avea un eveniment frate la Cluj Napoca, în 1-3 noiembrie, la BTarena, care se va concentra pe intervenții pe clădiri vechi pentru că, în următorii 20-30 de ani, focusul foarte mare pe construcții va fi pe intervenția pe clădiri vechi, pentru că oamenii nu-și vor mai permite facturi la energie.", a spus Marius Șoflete la DC News, DC News TV și DC Business. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel