Ce este Remdesivir, tratamentul "MINUNE" anti-COVID-19? ADEVĂRUL despre "EXPLOZIA de informații"

Ministerul Sănătății a distribuit marți 10.356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale
Ministerul Sănătății a distribuit marți 10.356 flacoane de Remdesivir în 120 de spitale

Apariția bruscă și răspândirea accelerată a COVID-19 a dus la descoperirea și dezvoltarea multor tipuri de tratamente care ar putea combate virusul. Printre acestea, unul singur a atras atenția - Remdesivir. Iată tot ce trebuie să știi despre el ce este și ce spun spun specialiștii români.

În timp ce oamenii de știință examinează zeci de medicamente care ar putea trata COVID-19, unul, Remdesivirul, a reușit să stârnească interesul întregii lumi și chiar să fie deja aplicat în spitale.

Ce este Remdesivir?

Remdesivir este un medicament antiviral care vizează mecanisme de replicare a virusurilor pentru a le opri reproducerea. Deși inițial a fost dezvoltat pentru a trata Ebola, nu a fost niciodată aprobat de autoritățile de reglementare. 

Spre exemplu, pentru americani a devenit un tratament nelipsit din secțiile de ATI, după ce s-a observat că cei care l-au primit s-au recuperat mai repede și practic, de la 15 zile, cam cât dura recuperarea, s-a ajuns undeva la 11 zile, ceea ce înseamnă un început promițător, mai ales că rata deceselor ar fi scăzut. 

În plus, Remdevisir a ajuns și-n România în urmă cu câteva zile și a fost administrat pacienților în stare gravă din Timișoara.

Remdesivir, tratament minune? Ce spun specialiștii români

„La nivel mondial sunt studii clinice în diferite faze cu diferite scheme terapeutice, sunt tot felul de molecule noi sau unele care au fost folosite în terapii pentru alte afecțiuni care se încearcă în COVID. Remdesivir e unul dintre acestea. SUA are o experiență mai mare, iar studiile clinice arată o eficiență sporită față de celelaltate. Depinde și de țara care face studiul. China zice că nu a avut rezultate foarte bune cu Remdesivir, ei au rezultate mai bune cu produsele lor. E și un război economic.

Remdesivir intră în protocolul național de terapie, ca și terapie compasională. Asta înseamnă că firma producătoare va da acest medicament pe niște criterii pe care le stabilește firma respectivă. Există în protocolul național Remdesivir, ca medicație compasională", a declarat medicul Virgil Musta, în direct la Digi24.

De ce nu a fost aprobat până acum? "Explozie de informații"

"Este un tratament promițător și am avut o explozie de informații în ultima perioadă. În general, în România, cam ce s-a făcut la nivel european s-a făcut și la noi. Acest Remdesivir nu e nou, e un tratament antiviral care este folosit de ani buni fără să fie aprobat, a fost folosit și pentru Ebola și pentru SARS și MERS.

Nu a fost aprobat pentru că în acel moment sau pentru acele infecții nu s-a dovedit a fi eficient sau nu a avut beneficii în raport cu acele infecții. Acum suntem în punctul în care vorbim de studii. Americanii vor să-l aprobe foarte repede plecând de la niște studii și există un studiu care e chiar într-o fază avansată, fază 3 și care vorbește de aceste beneficii. Practic, e un tratament injectabil, care se administrează o singură dată pe zi, pentru 5 sau 10 zile și care ar putea să ajute și să aibe un rol important pentru pacienții în stare critică deocamdată", a declarat medicul Adrian Marinescu, în direct la Xtra Night Show.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel