Ce este "sindromul cuibului gol" de care suferă Andreea Berecleanu. Motivul pentru care fiica ei nu i-a vorbit timp de o săptămână

foto: Andreea Berecleanu, Instagram
foto: Andreea Berecleanu, Instagram

Andreea Berecleanu a mărturisit în nenumărate rânduri că le duce lipsa copiilor ei de când aceștia au plecat la studii în străinătate.

Andreea Berecleanu și Andrei Zaharescu au format timp de 15 ani unul dintre cele mai apreciate cupluri din lumea televiziunii, fiind parteneri atât în viața personală cât și la pupitrul știrilor. Deși relația lor, din care au rezultat doi copii, s-a încheiat, fiecare și-a găsit fericirea pe un nou drum. Andrei Zaharescu trăiește acum în Africa de Sud, alături de actuala sa soție și de copilul lor. Pe de altă parte, Andreea Berecleanu s-a recăsătorit cu doctorul Constantin Stan, care are în prezent o relație strânsă cu copiii prezentatoarei.

De ce Andreea Berecleanu nu mai vorbește cu fiica ei

Fiica prezentatoarei TV a ales să nu mai vorbească cu mama sa după ce fratele ei s-a mutat la Londra. A mărturisit chiar ea în podcastul lui Teo Trandafir, cu ceva timp în urmă. Eva, care are 23 de ani, locuiește acolo de ceva timp, iar fratele ei, Petru, care va împlini în curând 19 ani, s-a alăturat recent. Inițial, Eva nu a fost deloc încântată de ideea ca fratele său să locuiască împreună cu ea, dar în cele din urmă s-a împăcat cu ideea. Andreea Berecleanu a povestit în emisiunea amintită că, atunci când Eva a aflat de mutarea fratelui ei, a fost o adevărată dramă în familie.

„Eva gătește bine, se îngrijesc singuri, își fac curățenie singuri, stau împreună, asta este vestea cea mai tare pe care a primit-o Eva acum un an, că va sta cu fratele ei. O săptămână nu a vorbit cu mine. (…) Nu era un apartament cu multe dormitoare și atunci s-au dat cap în cap un pic și s-au obișnuit unul cu altul în cel mai scurt timp. Nu au avut încotro! Și acum se și înțeleg”, a povestit Andreea Berecleanu.

Petru Zaharescu, fire mai retrasă

Petru Zaharescu, fiul cunoscuților prezentatori TV Andreea Berecleanu și Andrei Zaharescu, are o predilecție pentru științele economice, conform declarațiilor mamei sale, și se arată complet dezinteresat de rețelele sociale, așa cum se reflectă și în absența sa din online. În contrast, sora lui, recent absolventă a uneia dintre cele mai prestigioase universități de arte și design din lume, Instituto Marangoni, cu o diplomă de licență în Design Vizual, se descrie ca „persoană publică” și își umple profilurile online cu fotografii în care își etalează silueta și ținutele atent alese.

Plecarea lui Petru i-a provocat mamei sale o suferință profundă. Dorul de fiul său a fost atât de "arzător" încât i-a afectat sănătatea, o spune chiar ea. „Am somatizat atât de tare plecarea lui, fără să-mi dau seama la început, încât am clacat fizic,” a mărturisit Andreea Berecleanu.

Cum se manifestă "sindromul cuibului gol"

Sindromul cuibului gol este o formă de depresie sau tristețe profundă care apare atunci când copiii părăsesc casa pentru a merge la facultate sau pentru a începe o viață independentă. Părinții, în special cei care și-au dedicat o mare parte din viață creșterii copiilor, pot resimți un gol emoțional atunci când aceștia pleacă.

Această tranziție poate fi dificilă și poate duce la sentimente de pierdere, inutilitate și izolare, mai ales dacă părinții nu și-au pregătit o viață activă și plină de sens dincolo de rolul de părinte. În unele cazuri, aceste sentimente pot evolua către depresie, necesitând sprijin psihologic sau terapie.

Pentru a face față sindromului cuibului gol, este important ca părinții să își cultive interese personale, să mențină relațiile sociale și să se adapteze la noul lor rol de ghid și sprijin pentru copiii lor adulți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel