Vezi ce înseamnă când inima pare că o ia razna în preajma sărbătorilor de iarnă!
O artimie anume, apărută la nivelul inimii pare să fie specifică Sărbătorilor asociate cu vacanța de iarnă, scrie Times India. Cunoscută și sub denumirea de aritmie atrială indusă de alcool, această complicație cardiacă este direct asociată cu consumul intens de băuturi alcoolice. Această afecțiune poate apărea fără alte dovezi clinice de afecțiune cardiacă și este una dintre cauzele comune ale bolilor cardiovasculare în țări cu un nivel ridicat de trai precum Statele Unite ale Americii.
Consumul excesiv de alcool în rândul tinerilor este unul dintre principalele motive din spatele sindromului „inimii de vacanță”. Deși riscurile de a dezvolta această afecțiune cardiacă sunt posibile în orice moment al anului, este cel mai frecvent întâlnită în sezonul Sărbătorilor, deoarece în această perioadă oamenii se răsfață de obicei cu băuturi alcoolice și gustări bogate în calorii.
Petrecerile sunt adesea asociate cu un exces de alimente și băuturi, iar oamenii ignoră de obicei, câte calorii au ingerat, concentrați ca în această perioadă a anului să trăiască viața la maxim.
Această condiție este în mare parte un semnal de alarmă pentru a opri consumul excesiv de alimente și băuturi, dar dacă este ignorată, poate provoca leziuni ireversibile inimii. Semnele comune asociate cu această boală sunt: palpitații ale inimii, oboseală, senzația de cap greu, disconfort în piept și dificultăți de respirație.
Sindromul inimii de vacanță, în engleză „Holiday Heart”, deși este de natură reversibilă, este asociat cu mai multe complicații care pun viața în pericol. Poate duce la o nouă complicație cardiovasculară sau, dacă este lăsată netratată, poate agrava rapid starea existent, mai exact, poate duce la aritmii care pun viața în pericol și la pneumonie dobândită în comunitate. Această problemă poate duce la tromboembolism, care este o obstrucție a unui vas de sânge de către un cheag de sânge.
Un studiu suedez privind riscul de infarct miocardic în timpul sărbătorilor naționale, evenimentelor sportive și diferite perioade de timp, cu date adunate pe durata a 16 ani, a constatat că un risc mai mare a fost evident în timpul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, în principal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci