Ce este Threads, serviciul Meta proaspăt introdus în Europa și România

mark zuckerberg. FOTO: Facebook @Mark Zuckerberg
mark zuckerberg. FOTO: Facebook @Mark Zuckerberg

La data de 5 iulie, Meta, compania care deține Instagram, Facebook și WhatsApp, a introdus Threads, o nouă aplicație de social media, cu un format aproape identic cu cel al Twitter.

Susținută de CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, Threads a fost prezentată după luni de speculații, cu zvonuri care au început să circule despre platformă încă din martie 2023.

Ce este Threads

Threads este noua aplicație lansată de Meta care concurează cu Twitter, concentrându-se în primul rând pe partajarea de scurte fragmente de text pe această platformă gratuită.

Platforma susținută de Zuckerberg este independentă, dar este un centru online conectat la Instagram (și necesită un cont Instagram pentru a te înscrie).

Platforma a fost numită "ucigașul Twitter-ului" de către specialiști în tehnologie, mulți preconizând că va înlocui complet aplicația deținută de Elon Musk.

"Credem că există oportunitatea pentru un spațiu separat în care creatorii și figurile publice pot împărtăși actualizări oportune despre interesele lor", a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-o declarație atunci când se lucra la codificarea platformei, care încă nu avea un nume.

Lansarea Threads nu numai că intensifică concurența în spațiul de socializare, dar continuă rivalitatea în curs între Zuckerberg și Musk. Timp de aproape șapte ani, cei doi magnați ai tehnologiei s-au certat pe teme precum inteligența artificială și rachete, iar cel mai recent, au amenințat că-și vor duce lupta în cușcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel