Datul la andrele și muzica rock sunt două lucruri complet diferite. Însă cineva a venit cu ideea de-a le combina într-un mod cu totul surprinzător!
UniKorn, participant la Campionatul Mondial de Împletit Heavy Metal, ne poate da răspunsul revelator! După cum e descris pe pagina de YouTube Heavy Metal Knitting, participarea lui UniKorn în acest concurs nu este altceva decât „o luptă memorabilă între bine și rău… în pijama!”, în timp ce Woolfumes, alt concurent, e de părere că „Scoția, Franța și India s-au unit pentru o lecție metalică de împletit”. În același filmuleț, Yuki Redrock din Japonia ține totul secret, fiind prea ocupată cântând la chitara electrică cu șase corzi în timp ce împletește de zor. Ce înseamnă asta? În primul rând, acest Campionat Mondial de Împletit Heavy Metal nu poate fi înțeles cu adevărat decât dacă asiști la el, îl vezi cu ochii tăi, fiind un spectacol în sine. Și nici măcar atunci nu-ți vine să crezi ce ți-e dat să vezi!
Prima ediție a unui astfel de concurs s-a ținut în 2019, în „capitala” rockului, Finlanda. S-au înscris concurenți din orice colț de lume și tot ce trebuiau să facă era să împletească pe ritmul în care răsună muzica heavy metal. Poți să dai din cap, să dansezi, să urli la lună, nu contează, atât timp cât bați ritmul fără să pierzi vreo notă și să împletești în tot acest timp.
Concurenții trebuie să aibă peste 18 ani și să prezinte, în prealabil, un clip în care își arată talentul. Mai mult, trebuie să cucerească publicul și pe jurații care-i notează în funcție de cinci criterii – atitudine, originalitate, impresia artistică, prezentarea împletiturii și cât de bine s-au sincronizat cele două: împletirea și ritmul muzicii rock. Cu alte cuvinte, se pune o melodie heavy metal, iar concurentul trebuie să țină pasul cu ea cât timp împletește.
După cum relatează Euronews, câștigătorul de anul acesta al Campionatului Mondial de Împletit Heavy Metal a fost grupul britanic String Thing. „Câștigătorii au avut un show surprinzător și plin de energie. Creativitatea s-a făcut simțită în mai multe forme – de la costume la modul în care a fost folosită scena pentru desfășurarea spectacolului. Publicul a fost invitat să interacționeze cu artistul, ceea ce a fost un mare plus”, au dezvăluit jurații.
Tricotatul este un vechi meşteşug. Multe persoane tinere au descoperit modul acesta de creaţie. Astăzi, există mai multe posibilităţi de a alege fire şi modele pentru a tricota, de a combina culorile şi ornamentele. Materialele s-au diversificat. Este un hobby minunat. Este o activitate foarte relaxantă şi care vă va da multe satisfacţii. Tricotatul nu a fost inventat şi dezvoltat într-un singur loc şi într-o anumită perioadă, ci de-a lungul timpului. Prin anii 1930, diverşi designeri au dorit să perfecteze şi să dezvolte forme practice, elegante.
Se poate tricota cu lână, bumbac, mătase sau fire sintetice. Spre deosebire de firul de bumbac, firele din lână şi din materiale sintetice trebuie depănate uşor (larg) pe degete, nu pe hârtie, pentru a nu-şi pierde elasticitatea. Firul de bumbac poate fi înfăşurat strâns pe hîrtie. Firul rezultat dintr-un tricotaj deşirat trebuie spălat înainte de a fi întrebuinţat din nou. Firele de bumbac se spală cu sodă şi eventual se pot fierbe dacă bumbacul este alb. Pentru vopsitul lânii sau al bumbacului se întrebuinţează coloranţi speciali, adăugând puţină sare şi oţet. Firele sintetice se spală şi se vopsesc după instrucţiuni speciale. Este bine să întrebuinţăm pe cât posibil fire de bună calitate. Chiar dacă sunt mai scumpe, firul de calitate mai bună este mai spornic, mai durabil şi lucrul finit are un aspect mai frumos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu