Ce fac câinii înainte să moară

Foto Pexels
Foto Pexels

Pierderea unui câine nu este niciodată ușoară.

Semnele de bătrânețe la un cățel sunt la fel de vizibile ca la om. Are dificultăți în a se deplasa dintr-un punct în altul și se mișcă din ce în ce mai greu, iar cheful pentru plimbări este din ce în ce mai scăzut. Atenție, un câine care devine brusc necoordonat poate avea o afecțiune tratabilă, deci asigurați-vă că solicitați opinia unui medic veterinar. 

Câinii încep să se retragă în ei înșiși pe măsură ce se apropie de moarte. Ei nu mai răspund la ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Câinele poate să refuze alimentele care sunt greu de mestecat sau digerat. În majoritatea cazurilor, un câine pe moarte va zace într-un singur loc, fără să se miște mult. Acest loc poate fi un colț liniștit al casei și poate să nu fie un loc în care se află în mod normal. 

În multe din cazuri, câinii caută să plece din casă și să părăsească locul în care și-au găsit confortul. Atunci când simt că se apropie de clipa morții, aceștia corelează familia cu haita din care ar face parte. La fel ca și lupii, câinii părăsesc haita pentru a nu rămâne o povară pentru aceasta.

 

 

Citește și / Alimentele pe care trebuie să le excludeți de urgență din hrana câinilor

Pilotul Cezar Osiceanu a spus care sunt alimentele pe care ar trebui să nu le dăm niciodată câinelui. 

„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile. Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.

Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.

Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul „biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a precizat pilotul Cezar Osiceanu în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel