Klaus Iohannis a spus ce se întâmplă cu părinții dacă vor trebui să stea cu copiii acasă după începerea noului an școlar.
'Este în discuție un scenariu similar cu cel pe care l-am avut în starea de urgență când părinții au primit un ajutor de a putea sta acasă împreună cu copiii. Totuși, nefiind vorba acum despre închiderea totală a școlilor, nu se poate lua o măsură, care îi privește pe toți.' a spus Iohannis.
'I-am rugat astăzi, într-un grup interministerial, pe mai mulți guvernanți să lucreze rapid la un scenariu, care poate fi pus în practică pentru a proteja copiii și a-i sprijini pe părinți. Sunt convins că în cel mai scurt timp vom avea o soluție legislativă corectă! ' a menționat Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis a mai a anunțat că noul an școlar începe pe data 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.
'Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor. Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie, în ultimele 14 zile, detectată cu COVID-19; scenariul doi, scenariul galben - între unul şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile; scenariul trei - când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă', a afirmat președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă. Preşedintele a precizat că felul în care funcţionează fiecare unitate şcolară va fi decis la nivel local.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu