EXCLUSIV  Ce face prefectul Constanței cu cele 78 beach-bar-uri care funcționează ilegal. Alin Bucur vorbește despre „presiunile făcute de un domn de la Guvern”

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Din 355 sectoare de plajă închiriate pe litoralul românesc al Mării Negre, 78 cu beach-bar-uri funcționează ilegal, arată datele oficiale.

Această situație a devenit un subiect fierbinte de discuție în cadrul unui interviu acordat de Alin Bucur, cel mai mare investitor român pe litoralul Mării Negre, la DC News. Alin Bucur a adus în prim-plan o serie de probleme și controverse legate de modul în care sunt gestionate și monitorizate activitățile de pe plajă, atrăgând atenția asupra unei posibile selectivități în aplicarea legii.

Într-un context în care normele legale și reglementările privind utilizarea plajelor sunt tot mai stringent verificate, descoperirea că 78 de sectoare de plajă cu beach-bar-uri funcționează ilegal ridică întrebări serioase. Deși aceste plaje ar trebui să respecte legislația în vigoare, se pare că multe dintre ele operează fără autorizații corespunzătoare, ceea ce le oferă un avantaj competitiv neloial față de cei care respectă legea.

Alin Bucur, cunoscut pentru investiția sa impresionantă în complexul de agrement de pe plaja Caelia, a adus în discuție problema unei posibile lipse de acțiune din partea autorităților.

De ce prefectul din Constanța nu a luat măsuri împotriva celor 78 de beach-bar-uri ilegale, dar a fost extrem de activ în contestarea autorizației de construire pentru complexul Caelia?

Referitor la știrea că 78 de beach-bar-uri funcționează ilegal, prefectului din Constanța ar trebui să îi sune un clopoțel de alarmă. De ce nu a apărut Silviu Coșa în 78 de articole de presă denunțând acele beach-bar-uri? Dar, în schimb, se ocupă să atace autorizația de construire a complexului de pe plaja Caelia. De ce nu s-a ocupat de cele 78 de beach-bar-uri pentru a le sancționa?

Alin Bucur a sugerat că există o motivație ascunsă în spatele acțiunilor prefectului și a indicat că răspunderea pentru neaplicarea legii în cazul beach-bar-urilor ilegale revine în mod clar autorităților locale.

„Ar trebui să vedem ale cui sunt aceste 78 de beach-bar-uri”, a spus Bucur, lăsând să se înțeleagă că ar putea exista interese sau legături care influențează deciziile administrative.

În orice caz, răspunderea este a prefectului din Constanța. 

Amintim că Prefectura Constanța a atacat autorizația de construire dată de primarul Vergil Chițac (PNL) pentru un complex de agrement construit pe trei hectare de plajă în fața complexului de lux Caelia din stațiunea Mamaia.

Prefectul Silviu Coșa (PNL) a declarat că a fost sesizat, în 26 iulie, de Inspectoratul de Stat în Construcții, cu privire la unele neconformități din autorizația de construire și din certificatul de urbanism aferente investiției, astfel că în 13 august a depus o solicitare de anulare a documentelor emise de Primăria Constanța.

Alin Bucur a reacționat vehement la această situație, considerând că acțiunile prefectului sunt motivate de intenții personale sau politice. „Nu știm de ce face așa ceva prefectul. Până acum nu s-a mai întâmplat așa ceva. Este un caz aparte. Cineva din Guvernul României, care se crede mai presus decât premierul României, s-a bătut cu pumnul în piept și a spus că el cu orice preț va bloca această investiție. Eu îl anunț că nu a blocat-o. Investiția este gata, dar probabil urmăresc să pună mâna pe ea”, a afirmat Alin Bucur.

Situația complexului Caelia și acuzațiile de abuzuri și blocaje în jurul acestuia subliniază tensiunile politice și administrative existente în România. Investițiile majore pe litoralul Mării Negre sunt esențiale pentru dezvoltarea turismului și pentru economia locală.

Alin Bucur a declarat că este pregătit să își apere investiția și a subliniat că nu se teme de presiuni sau blocaje. „Îmi asum. Vorbesc despre acest domn din Guvern care vine și pune presiune”, a spus el. Această declarație reflectă determinarea sa de a continua proiectul și de a face față obstacolelor administrative și politice.

Vedeți detalii aici: Din 355 sectoare de plajă închiriate pe litoralul românesc al Mării Negre, 78 cu beach-bar-uri funcționează ilegal, arată datele oficiale. Cum poate face turistul diferența: https://www.dcnews.ro/din-355-sectoare-de-plaja-inchiriate-pe-litoralul-romanesc-al-marii-negre-78-cu-beach-bar-uri-functioneaza-ilegal-arata-datele-oficiale-cum-poate-face-turistul-diferenta_969304.html

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel