EXCLUSIV  Ce face Remus Cernea de când nu mai e parlamentar. Premieră în România

Pentru că Remus Cernea nu mai este în Parlament, am vrut să aflăm cu ce se ocupă în prezent.

Remus Cernea, politician și activist împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală, susținător al separației dintre biserică și stat și fondatorul Asociației Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News. Am vrut să aflăm cu ce se ocupă în prezent. Ce face acum aflați în rândurile de mai jos.

Anca Murgoci: Cu ce vă ocupați în prezent?

Remus Cernea: În paralel cu proiectele mele antreprenoriale pe care le voi descrie în cele ce urmează, urmez un foarte interesant masterat în limba engleză la Facultatea de Filosofie din București cu tema "Philosophy, Politics and Economics". Am ales masterat și pentru subiectele pe care le include, și pentru profesorii de excepție care predau, dar și pentru faptul că materia este oferită în limba engleză. Un lucru mai puțin știut este că înainte de deveni cunoscut pentru activitățile mele civice, iar apoi pentru implicarea în politică, am avut în urmă cu aproximativ 20 de ani proiecte antreprenoriale care au primit la vremea aceea cel mai important premiu IT al României. În ultimii doi ani și jumătate am revenit la activități antreprenoriale. Am urmat mai multe școli și offline și online de educație pentru afaceri. Am aplicat cu succes în 2018 la programul Start - Up Nation cu un proiect pe care îl derulez în Brașov unde am oferit street-food vegan la o rulotă alimentată prin panouri fotovoltaice (unind astfel conceptul de green cu cel de Vegan ceea ce a fost o premieră în țara noastră). 

Anca Murgoci: Am văzut că organizați traininguri. Despre ce sunt?


Remus Cernea: Mi-am extins ulterior activitățile și în alte direcții. Spre exemplu, recent am inițiat și o 'Academie politică online' unde cursanții pot afla și înțelege mai bine ce este politica și cum poți deveni un cetățean implicat ori un activist civic sau un politician și mai bun. Aproximativ 150 de oameni s-au înscris la webinariile pe care le-am ținut, iar aproximativ 20 dintre ei urmează cursurile săptămânale. Un alt proiect inițiat recent sunt webinariile online la care s-au înscris aproape 300 sute de persoane până acum despre cum poți găsi un sens al vieții și o etică fără Dumnezeu, dar și cum acest lucru poate reprezenta un antidot față de fundamentalism. Aici interesul este și mai mare, ținând cont poate și de pericolul pe care îl reprezintă pentru fragila democrație din România accederea în parlament, la alegerile din 6 decembrie, a unei formațiuni politice cu discurs populist și cu accente fundamentaliste, xenofobe, sexiste și homofobe. Deși webinariile ori cursurile sunt prevăzute să dureze între 90 și 120 de minute, interesul participanților face ca adesea să depășim 3 ore sau chiar să ajungem spre cca 5 ore de discuții pe marginea temelor abordate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel