Mirela Vescan și Thea Haimovitz, specialistele în frumusețe, au vorbit în cadrul emisiunii „Mi-Th influencer," de pe DC News și Spectacola, despre tenul cu acnee.
Ce facem cu acneea seara? Există serumul pe baza de aspirină, e bun?
„Sunt foarte bune, depinde cine le creează. Eu, tot ce ține de acnee, mereu spun: trebuie testat. Și trebuie să iei un risc, investești în formule și în chestii care sunt la modă, ți le pui pe față, la tine poate nu funcționează și trebuie să-ti iei riscul să spui: „Nu este bun pentru mine, ia vezi dacă e bun pentru tine” sau pur și simplu îl arunci la gunoi. La noi de exemplu, înainte ca cineva să vină să ia produse, întâi faci testing pentru că fiecare produs reacționează altfel, iar acneea e dificilă, pielea cu acnee este o piele care te trezești că o dată se înroșește și nu mai e bună de nimic.
Legat de specialiști, când ai acnee și ai încercat ceva, de obicei acneea erupe. Faptul că erupe nu înseamnă că produsul nu este bun, înseamnă că pielea este pusă în funcțiune și erupțiile fac parte din vindecare.
Mă trezesc cu foarte multă lume care vine la mine în plină erupție în timp ce ei sunt în alt tratament. Eu nu am să iau niciodată pe cineva care se află în erupție, să-i spun că produsul asta nu este bun. Am pe cineva care vine la mine de prin Transilvania, era în niște tratamente legate de laser, aparent, cât de cât era bine, pielea se vedea clar sensibilizată. M-a sunat, nu demult, să-mi arate că pielea a rămas înroșită, arată mai bine după laser, dar rămasă cu o sensibilitate extraordinară fiindcă atunci când faci laser pe o piele care nu e pregătită, ea se sensibilizează. Tu bagi acneea puțin înăuntru, dar când o piele este sensibilă, ea poate erupe.
Niciodată nu mă bag peste un tratament al unui coleg de-al meu. Dacă pacientul decide că vine și eu văd că este erupție îi spun: „Aia este erupție provocată de produs, dacă tu simți că nu mai poți și că nu îți face plăcere colaborarea, este decizia ta să începi.”
Erupția poate să fie pentru că pielea se vindecă și poate fi pentru că tratamentul nu corespunde. Am avut pe cineva cu acnee de vreo 30 de ani, am ținut-o în erupție, pielea se vindeca pe lângă, iar erupția a fost pe față 8 luni. Erupția nu este simplă, înseamnă că ai niște coșuri care apar, dar tu vezi pielea pe lângă cum se vindecă. Pentru mine, indicatorul nu sunt coșurile care apar, ci pielea care arată tot mai bine.
Există și un factor genetic care odată ce se activează, să te ții, pentru că acneea de astăzi nu mai este acneea părinților noștri și un adult este diferit dacă trece prin viață având la pubertate acnee, sau trece prin pubertate fără acnee. Primești un cu totul și cu totul alt adult, trebuie să fii extrem de perseverent să-ți tratezi acneea. Dacă ai avut acnee și te-ai tratat și a trecut, atunci ești ok. Dar este greu să tratezi.
Eu am pacienți care devin mai deștepți decât noi, cei care îi tratăm, și care decid că nu mai au nevoie de tratament. Păi o acnee se tratează în doi ani. Atât îi trebuie pielii, pielea are memorie, este un organism viu și știe să aibă acnee și tu ai nevoie, exact ca la slăbit, de un timp pentru ca pielea să uite și să i se instaleze un comportament de piele sănătoasă. ", a spus Thea Haimovitz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu