Ce faci când te-ai săturat de carne? Chifteluțe cu mazăre și dovlecel

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iată reţeta rapidă cu care nici măcar neiniţiaţii în bucătărie nu dau greş!

E vară, ţi-e cald şi parcă ţi s-a luat de mâncăruri grele, grase, mai ales de carne! Simţi nevoia să pui în farfurie ceva uşor, poate nişte legume sau o salată ori, de ce nu, chifteluţe din legume! Mai precis, din dovlecei combinaţi cu mazăre.

Nu-ţi ia nici mult timp să le prepari, nu stai foarte mult în căldură şi, în plus, vor merge de minune lângă o băutură rece şi poate câteva roşii proaspete, tăiate feliuţe lângă. 

În funcţie de preferinţe le poţi mânca simple sau poţi răzui telemeaua preferată peste ori le poţi servi cu un sos care ştii că-ţi place, de la ketchup până la sosuri de iaurt sau maioneză. 

Iată cum le pregăteşti!

Ai nevoie de

1 dovlecel

1 ardei gras galben

1 cartof fiert

1 morcov

100 g boabe mazăre fierte

2 ouă 2 linguri făină

2 vârfuri de cuțit praf de copt

sare piper

ulei, pentru prăjit

Cum le prepari

Razi dovlecelul și îl storci bine cât să scapi de excesul de apă, dai morcovul și cartoful fiert prin răzătoare, tai cubulețe ardeiul gras, toci ceapa şi zdrobeşti boabele de mazăre cu furculița până se formează o pastă, ca un piure.

Pui toate legumele într-un bol și adaugi ouăle, făina, praful de copt, pui sare și piper după gust și amesteci până obții textura cremoasă pentru chiftele.

Formezi chiftelele după bunul plac, ori în formă de sferă, ori le aplatizezi uşor cu palma.

Le prăjești în ulei încins pe ambele părți și le scoți pe un șervet absorbant.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel