Dacă nu vrei să arunci la gunoi cozonacul care ți-a rămas după Crăciun, poți încerca această rețetă delicioasă.
Dacă ți-a rămas cozonac după Crăciun, poți face o delicioasă budincă. Ai nevoie de: 850 grame de cozonac vechi, 800 ml de lapte, 3 ouă, o lingură de unt
Tăiem cozonacul cuburi de aproximativ 2-3 centimetri și le punem într-un vas încăpător. Batem bine ouăle întregi și la final adăugăm laptele. Turnăm compoziția de lapte și ou peste bucățile de cozonac, amestecăm bine așa încât să se pătrundă toate bucățile de cozonac cu lichid și lăsăm minim 10 minute să se impregneze, scrie viva.ro.
Între timp pregătim și pregătim o tavă. Fie o ungem cu puțin ulei și apoi presărăm pesmet, fie punem în ea hârtie de copt. Turnăm compoziția de budincă în tavă și dăm tava în cuptorul încins pentru 40 de minute. Este gata când se rumenește deasupra și, dacă facem testul cu scobitoarea pe aceasta nu rămân urme.
Vezi și: De ce să opărești cârnații în apă clocotită, înainte de-ai găti. Sfat prețios de la bunica
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu