Titi Aur a venit cu sfaturi utile pentru momentul în care mașina intră în derapaj.
Titi Aur a vorbit, în cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, despre momentele în care șoferii se confruntă cu derapaje pe șosele. În acest caz, jurnalistul Florin Răvdan a prezentat un clip cu un autocamion care a derapat pe un drum drept, umed, după care a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu o mașină ce venea din sens opus:
„Șoferul camionetei nu a știut să controleze un mic derapaj. Noi vedem în această imagine un mare derapaj, faza de final a derapajului, dar acest gen de derapaj apare atunci când pleacă mașina puțin de spate și tu, cel de la volan, nu știi să reacționezi.
Tu nu știi să reacționezi pentru că nu ai învățat niciodată, sau nu reacționezi pentru că nu ai fost atent. Se poate întâmpla și unui șofer care știe să controleze un derapaj, dar în momentul inițierii acelui derapaj nu e atent. E atent la telefon sau în altă parte, iar reflexul, dacă e sub influența alcoolului, drogurilor sau distragerilor, vine mai târziu.
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV Cum tragi de volan dacă simți că te răstorni cu mașina. Titi Aur, sfaturi care îți pot salva viața / video
Așa cum la un incendiu se spune că la început îl poți stinge cu un pahar de apă, iar peste jumătate de oră nu-l mai stingi nici cu 10 mașini de pompieri, la fel se întâmplă și în cazul unui derapaj. La început, când mașina derapează foarte puțin, îl controlezi foarte puțin din volan, iar dacă faci ce trebuie cu accelerația rezolvi problema foarte ușor.
După ce mașina ajunge la 30 de grade, 45 de grade sau 90 de grade față de direcția de mers, derapajul teoretic poate fi controlat, dar numai de un profesionist, numai în situații speciale“, a spus, la DC News, Titi Aur.
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV Ce faci când ești martorul unui accident. Titi Aur, singurele situații în care trebuie să intervii / video
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu