Ce fermieri vor primi subvenții suplimentare. Comisia Europeană vine cu noi decizii

foto: Freepik
foto: Freepik

Statele membre UE au aprobat luni atenuarea unor reglementări de mediu pentru fermierii care vor să obţină subvenţii în cadrul Politicii Agricole Comune a UE (PAC).

După amplele proteste ale fermierilor și presiunile asupra Comisiei Europene, aceasta a propus, în luna martie a acestui an, relaxarea unui set de reglementări privind mediu în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC), propuneri care au fost ulterior aprobate de Parlamentul European pe 24 aprilie, scrie Agro TV.

Prin decizia finală adoptată la nivelul Uniunii Europene în cursul zilei de luni, fermierii din statele membre vor întâmpina mai puține obstacole atunci când își solicită subvențiile PAC. Un exemplu este eliminarea cerinței de a lăsa o anumită parte din terenurile lor agricole nelucrate, o solicitare de lungă durată a fermierilor.

În afară de derogarea parțială de la regulile referitoare la terenurile nelucrate (GAEC 8), noile măsuri prevăd acordarea unor subvenții suplimentare pentru fermierii care aleg să lase voluntar o parte din terenurile lor neutilizate, sprijinul financiar fiind gestionat de statele membre ale UE.

De asemenea, se relaxează reglementările privind rotația culturilor, permițând fermierilor să opteze între aceasta și diversificarea culturilor. În plus, statele membre ale UE au posibilitatea să excludă anumite culturi și tipuri de sol de la regulile referitoare la refacerea structurii terenului, acoperirea solului, rotația culturilor sau diversificarea. De asemenea, țările membre ale UE pot adopta măsuri mai flexibile în ceea ce privește reglementările de mediu în cazul fenomenelor meteorologice extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel