EXCLUSIV  Ce funcție și-a dori, de fapt, Marcel Ciolacu. Bogdan Chirieac: Ne băgăm degetul în ochi

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Chirieac, analist politic, și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, au vorbit, în cadrul emisiunii ”Miercurea Neagră”, despre declarațiile făcute de premierul Marcel Ciolacu la Congresul PSD.

Mugur Ciuvică spune că a aflat de la Congresul PSD că premierul României, Marcel Ciolacu, ”știe regula aia de bază”.

„Știți ce am aflat de la Congres (n.r. Congresul PSD)? Am aflat, e foarte important asta, singurul lucru important pe care l-am aflat eu de la Congres, e că domnul Ciolacu știe regula aia de bază, ar fi fost culmea să nu o știe, dar o știe, aia pe care v-o tot spun de mult, în afară de stabilitate, aia clar că știe că e pilonul stabilității de 5 ani de zile, știe că PSD-ul nu dă în același timp și președintele, și primul-ministru.

Am înțeles, din relatările celor de la fața locului, că singurul moment în care a fost un mic murmur în sală a fost când domnul Ciolacu a spus că el candidează la președinție, dar el vrea să împartă puterea și că președintele nu trebuie să fie de aceeași culoare politică cu primul-ministru. De atunci în colo, în fiecare zi de la Dumnezeu, au trecut câteva, patru, cinci, spune de cel puțin două ori lucrul ăsta.

Dacă dumneavoastră nu l-ați înțeles, uite, l-a înțeles ieri seară doamna Rifai. (...) Doamna Rifai l-a întrebat seara, vă spun și de după-amiază, chestia asta: 'Păi, cum?'. Domnul Ciolacu a zis: 'Da, în viitor președintele nu trebuie să fie de aceeași culoare politică cu primul-ministru'. Și l-a întrebat: 'Păi, cum? Dacă vine PSD-ul, nu puneți prim-ministrul de la PSD?'. A zis nu. 'Păi, și ce o să zică colegii?'. Absolut nimic nu o să zică colegii, evident că nu o să zică PSD-iștii niciodată nimic”, a precizat Ciuvică.

Care e cea mai importantă funcție în România

Discuțiile au continuat:

Chirieac: Tema e colaterală, domnul Ciuvică.

Ciuvică: Nu este. E absolut fundamentală pentru că în România, după cum știți foarte bine, știu și PSD-iștii foarte bine, știe și Ciolacu foarte bine, funcția importantă în România este cea de prim-ministru.

Chirieac: Este cea de președinte, de la al doilea mandat al lui Băsescu.

Ciuvică: (...) Domnul Ponta, în 2014, nu știa regula și a zis: 'Eu sunt prim-ministru, hai că mă fac și președinte'. A luat-o în freză, acum știe regula, că i-a tot spus lui Ciolacu: 'Marcele, nu candida la președinție aiurea, rămâi prim-ministru acolo'.

Chirieac: Domnule, de când începeți să credeți promisiunile politicienilor? Deci, o să vedem, dacă Marcel Ciolacu, care are o șansă mare la președinție, devine președinte, o să pună premier pe cine vrea domnia sa. Ce o să pățească? Eu cred că va deveni președinte pentru că ați spus că 99,9% nu va fi președinte.

Ciuvică: (...) Ciolacu 99,99% nu va fi președinte tocmai pentru că știe regula asta și ce e nou în combinația asta e că pare că și-a asigurat cumva funcția de prim-ministru în continuare, adică nu va urma modelul cu ceilalți candidați PSD și va rămâne prim-ministru.

Chirieac: În primul rând, hai să respectăm adevărul istoric. La Congresul PSD a spus că puterea trebuie împărțită tocmai pentru a nu crea animozități vizavi de el și de PSD. Apoi a spus, cred că la conferința de presă, că nu vede, nici după alegeri, un alt partid cu care PSD ar putea guverna în afară de PNL. Chestiunea cu premierul, domnule, ne băgăm degetul în ochi. Când ești președinte o să vezi atunci pe cine pui prim-ministru.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel