Oțetul de mere este folosit de secole în medicină. Mulți susțin că poate ameliora o gamă largă de probleme de sănătate. Oțetul de mere are diverse proprietăți sănătoase, inclusiv efecte antimicrobiene și antioxidante
Oțetul de mere este folosit de secole în medicină. Mulți susțin că poate ameliora o gamă largă de probleme de sănătate. Oțetul de mere are diverse proprietăți sănătoase, inclusiv efecte antimicrobiene și antioxidante, conform Healthline.
Dovezile sugerează că ar putea oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi:
ajută la pierderea în greutate
reduce colesterolul
scăde nivelului de zahăr din sânge
ameliorează simptomelor diabetului
Oțetul poate ajuta la uciderea agenților patogeni, inclusiv a bacteriilor.
Oamenii au folosit în mod tradițional oțetul pentru curățarea și dezinfectarea, tratarea ciupercilor unghiilor, păduchilor, negilor și infecțiilor urechii.
Hipocrate, părintele medicinei moderne, a folosit oțet pentru a curăța rănile în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.
Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă conserva alimentele, oțetul de mere ar putea ajuta.
Până în prezent, una dintre cele mai convingătoare aplicații ale oțetului este de a ajuta la tratarea diabetului de tip 2.
Diabetul de tip 2 se caracterizează prin niveluri ridicate de zahăr din sânge cauzate de rezistența la insulină sau incapacitatea de a produce insulină.
Cu toate acestea, persoanele fără diabet pot beneficia și de pe urma menținerii nivelului de zahăr din sânge în intervalul normal, deoarece unii cercetători consideră că nivelul ridicat de zahăr din sânge este o cauză majoră a îmbătrânirii și a diferitelor boli cronice.
Cea mai eficientă și sănătoasă modalitate de a regla nivelul zahărului din sânge este evitarea carbohidraților rafinați și a zahărului, dar oțetul de mere poate avea și un efect benefic.
Cercetările sugerează că oțetul oferă mai multe beneficii pentru nivelul zahărului din sânge și al insulinei.
Un mic studiu sugerează că oțetul poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină cu 19-34% în timpul unei mese bogate în carbohidrați și poate scădea semnificativ glicemia și răspunsul la insulină.
Într-un mic studiu pe 5 persoane sănătoase, oțetul a redus zahărul din sânge cu 31,4% după ce a mâncat 50 de grame de pâine albă.
Un mic studiu la persoanele cu diabet a raportat că consumul a 2 linguri de oțet de mere înainte de culcare a redus glicemia cu 4% în dimineața următoare.
Numeroase alte studii pe oameni arată că oțetul poate îmbunătăți funcția insulinei și poate scădea nivelul zahărului din sânge după mese.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu