Ce impact poate avea o ceașcă de ceai fierbinte asupra organismului tău

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

O ceașcă de ceai fierbinte este perfectă pentru a te încălzi în zilele reci, pentru a sta la o poveste cu prietenii sau pentru a te relaxa atunci când ai de-a face cu stresul

O ceașcă de ceai fierbinte este perfectă pentru a te încălzi în zilele reci, pentru a sta la o poveste cu prietenii sau pentru a te relaxa atunci când ai de-a face cu stresul, conform healthline.com.

Într-adevăr, cu numeroasele sale beneficii pentru sănătate și semnificația culturală, nu este de mirare că ceaiul este cea mai populară băutură din lume, după apă. Peste 2 miliarde de oameni îl beau în fiecare zi.

Cu toate acestea, există anumite pericole în a bea ceai prea fierbinte, inclusiv un risc crescut de anumite tipuri de cancer, precum și de arsuri.


Beneficiile consumului de ceai fierbinte


Ceaiul conține substanțe nutritive care previn bolile


Ceaiul nu conține cantități semnificative de calorii sau macronutrienți.

Cu toate acestea, conține antioxidanți puternici și compuși care promovează sănătatea, în principal din polifenoli - substanțe găsite în plante, cum ar fi catechinele.


Ceaiurile verzi neîndulcite și ceaiurile negre sunt tipurile cel mai studiate pentru beneficiile lor pentru sănătate. Aceste tipuri de ceai pot:

Ajută la prevenirea unor tipuri de cancer
Reduceți riscul de boli de inimă
Reduceți riscul de a dezvolta diabet de tip 2
Ajută la prevenirea obezității
Îmbunătățește sănătatea creierului


O varietate de ceaiuri din plante sunt, de asemenea, legate de beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

somn îmbunătățit
ameliorarea crampelor menstruale
ameliorarea simptomelor menopauzei
anxietate redusă
eliberare de stres

Dezavantajele consumului de ceai fierbinte


Ceaiul prea fierbinte crește riscul de cancer esofagian.

O cantitate semnificativă de dovezi științifice leagă consumul de ceai prea fierbinte cu dezvoltarea cancerului esofagian, în special la persoanele care fumează și beau alcool.

Se crede că ceaiul mai fierbinte de 140–149°F (60–65°C) poate albi celulele care căptușesc esofagul, lăsându-le mai vulnerabile la deteriorarea substanțelor care cauzează cancer.

Atât ceaiurile negre, cât și cele verzi par să crească riscul de cancer atunci când sunt băute prea fierbinți, dar când este băut la mai puțin de 149 ° F (65 ° C), ceaiul verde pare să aibă un efect protector.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel