Ce încearcă pisica să-ți transmită prin privirea ei

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @evgenii_leontev
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @evgenii_leontev

Câinii sunt ușor de înțeles. Ei au expresii faciale pe care le putem citi destul de precis. Pisicile, pe de altă parte, sunt cunoscute pentru ambiguitatea lor emoțională și pentru atitudinea rezervată.

Totuși, există o credință tot mai răspândită că pisicile sunt la fel de expresive ca și câinii. Pur și simplu le înțelegem greșit sau nu observăm ceea ce încearcă să comunice.

Când vine vorba de pisici, mieunatul și mișcatul cozii lor înseamnă ... multe lucruri. Cu fiecare tors, miorlăit sau chiar clipit, felinele spun „Bună”, „Hai să ne alintăm” sau „Pleacă de aici”.

Pentru numărul tot mai mare de proprietari de animale de companie care vor să se conecteze cu pisicile lor adesea distante, experții spun că există beneficii în încercările de comunicare. Pisicile sunt foarte independente și astfel sunt ușor de înțeles greșit. Iată o discuție care își propune să demistifice misterul anumitor „conversații” ale pisicilor, în special prin intermediul ochilor, ajutându-vă să înțelegeți ce încearcă pisicile să transmită.

Ochii pisicilor

Pisicile comunică prin ochii lor. Direcția privirii pisicii tale îți va indica subiectul atenției sale. Dar privirile variază. Unele sunt intense și concentrate, în timp ce altele sunt întâmplătoare. Când pisica ta privește fix fără să clipească, vrea ceva de la tine sau este supărată? Ambele variante pot fi adevărate. Deși o privire fixă și o postură rigidă a corpului pot însemna ostilitate, aceeași privire poate solicita mângâieri sau altă formă de atenție la o pisică relaxată, care toarce.

Ce spun pisicile este adesea determinat de poziția pleoapelor și de dilatarea ochilor. Mesajele variază de la subtile la evidente și pot fi incredibil de puternice. Pisica nu are nevoie să vocalizeze pentru a-și transmite mesajul, deși intenția este adesea întărită prin mișcarea cozii, poziția urechilor și blana zburlită.

Emoție

Orice emoție puternică – frică, furie, plăcere, entuziasm – poate rezulta în dilatarea bruscă a pupilei unei pisici. Este posibil să observi cum pupilele pisicii tale se măresc (făcându-i ochii să pară negri) în timpul unei vizite la veterinar sau când sunt zgomote puternice afară. Alteori, ochii ei pot reacționa astfel când este surprinsă de apariția unei noi pisici.

2. Sursa foto... (pisica-beautiful-cat-by-window_53665900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Încredere

Ochii deschiși și o postură corporală relaxată sau chiar supusă pot fi semne de încredere. De exemplu, pisicile care te lovesc cu capul în obraji sau fac același gest cu un câine prietenos indică o încredere calmă și, poate, chiar iubire.

Dominanță

Ochii unei pisici care privesc fix de la distanță pot fi un semn de control, dominanță sau chiar agresivitate. Proprietarii deseori nu recunosc acest comportament subtil, care poate fi folosit pentru a controla accesul la resurse într-o gospodărie cu mai multe pisici. Prin utilizarea acestei priviri fixe, o singură pisică poate avertiza și împiedica alte feline să se apropie de un „teritoriu” propriu, cum ar fi bolurile cu mâncare, litiera sau alt teritoriu important.

Agresiune

O privire cu ochii ușor închiși indică o emoție puternică – frică sau agresivitate. Strângerea ochilor protejează, de asemenea, ochii de posibilele gheare ale unui adversar. Evită să te uiți direct în ochii unei pisici pe care nu o cunoști, deoarece ai putea declanșa un atac.

„Sărut” de pisică

O pisică relaxată și încrezătoare are pleoapele căzute, care par somnoroase. Încearcă să îi trimiți un „sărut” prietenului tău felin – întâlnește-i privirea somnoroasă cu o privire relaxată și clipește încet. Dacă îți răspunde clipind, ai fost onorat cu cea mai profundă afecțiune, potrivit Thesprucepets. com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel