Ce înseamnă când câinele tău îți arată dinții

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Deoarece câinii nu pot vorbi, ei comunică cu noi prin expresii faciale, postură și limbajul corpului. Cu cât înveți mai mult să înțelegi ce spune câinele tău citindu-i limbajul corpului, cu atât poți răspunde mai bine nevoilor lui. O modalitate prin care câinii își arată sentimentele este când își arată dinții sau când își trag buzele buzele înapoi, astfel încât dinții să fie afișați.

Există multe motive diferite pentru care câinele dumneavoastră poate decide să-și dezvelească dinții. O parte din a fi un bun proprietar de câine este să înțelegi limbajul corpului pe care îl afișează câinele tău în diferite situații.

Motivele pentru care câinele tău își poate arăta dinții includ:

Zâmbetul

Câinele tău s-ar putea să-și arate dinții când îți zâmbește în timp ce îți anunță că acceptă că tu ești liderul. Este un semn de respect, nu de agresivitate. De obicei, puteți face diferența uitându-vă la postura câinelui dumneavoastră. Dacă este relaxat, atunci nu ai de ce să-ți faci griji.  

Arată prietenie

Câinii își vor arăta dinții și altor câini sau oameni ca o modalitate de a extinde prietenia. Vor să-i anunțe că nu sunt interesați să lupte. 

Joaca

Când câinele tău se joacă cu tine sau cu alți câini, poate avea gura deschisă și dinții descoperiți. Acordați atenție altor semne când patrupedul dumneavoastră se află în modul de joacă, cum ar fi strănutul ușor, o postură joasă, cu spatele ridicat sau dacă dă din coadă.

Energia emanată de câinii care își arată dinții din motive care nu amenință tinde să fie foarte diferită de când o fac în semn de agresiune. Situațiile în care câinele dumneavostră poate fi solicitat să-și dezvelească dinții ca avertisment includ:

Nu-i place restricția unei lese

Câinii pot răspunde într-o manieră agresivă atunci când sunt în lesă. De obicei, ei salută alți câini apropiindu-se de ei din lateral. O lesă poate îngreuna acest lucru și îi poate forța să facă un salut frontal. Ei pot să-și arate dinții și să manifeste alte comportamente, cum ar fi mârâit pentru a scăpa de amenințare.

Agresiunea socială față de alți câini din casă

Ierarhia conducerii se poate schimba adesea atunci când există mai mulți câini într-o gospodărie. Contextul poate intra și el în joc. Câinele dumneavostră poate prezenta comportament diferit față de alți câini în anumite situații, cum ar fi cine ajunge primul la vasul cu apă.

Răspund la durere 

Când câinii suferă, își pot arăta dinții. Evitați utilizarea oricărui dispozitiv de dresaj care vă poate răni câinele, cum ar fi zgarda electrică. Câinele dumneavostră poate deveni mai agresiv pentru a evita durerea cauzată de aceste dispozitive. 

Păzind ceva important pentru ei

Câinii pot fi creaturi teritoriale. Câinii mame își pot arăta dinții altora dacă simt că reprezintă o amenințare pentru puii lor. Câinele tău se poate simți împins să păzească casa și să-și dezvelească dinții oricui pune piciorul pe proprietate, inclusiv poștașul, livratorii și chiar trecătorii. Unii câini sunt predispuși genetic să manifeste un comportament ostil chiar și la cel mai mic pericol perceput. 

Antrenat să se comporte așa

Mulți câini ajung în adăposturi din cauza comportamentului abuziv al proprietarilor anteriori. S-ar putea să-și fi antrenat câinele să-și dezvelească dinții și să mârâie, să acționeze agresiv față de străini, să păzească casa de intruși și să nu aibă încredere în oricine nu este proprietarul. 

De frică de o amenințare

Câinii care simt că siguranța lor este în pericol își pot arăta dinții pentru a încerca să dispară pericolul. Acest comportament este întărit dacă amenințarea pleacă efectiv, cum ar fi atunci când poștașul se întoarce la camionul său, câinele va crede că acțiunile sale au făcut ca amenințarea să dispară. Câinii pot vedea un gest ca amenințător sau pot asocia prezența cuiva cu pericolul și vor acționa agresiv de frică. 

Cum să răspunzi la un câine care își arată dinții

Răspunsul tău la un câine care își arată dinții ar trebui să depindă de situație. Dacă câinele are probleme cu ieșirea în lesă, încercați să-l țineți departe de alți câini. Când un alt câine apare în depărtare, distrage-ți câinele atragându-i atenția, apoi recompensându-l. Acest lucru îi ajută să învețe să nu vadă alți câini care se află în spațiul lor ca fiind negativi sau periculoși.

Dacă câinele tău își arată în mod constant dinții sau prezintă un alt comportament agresiv în casă, uită-te la ce poți face pentru a-și ajusta mediul. Eliminați orice ar putea percepe ca amenințător, potrivit pets.webmd.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel