Ce înseamnă când câinele tău tremură. Care sunt cele mai comune cauze și ce trebuie să faci

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Chiar și câinii îmbrăcați în pulovere și pălării adorabile pot experimenta tremurături și frisoane. Temperaturile reci nu sunt singurele care provoacă tremurături prietenilor noștri blănoși.

Câinii se agită adesea din motive inofensive, dar uneori tremurul lor poate fi un strigăt de ajutor. Ce îi face să tremure? Când ar trebui să iei măsuri? Iată șase motive comune pentru care câinii tremură și ce puteți face pentru a-i ajuta.

1. Frig

Unul dintre motivele care fac un câine să tremure, este frigul. Tremuratul în medii reci este un răspuns involuntar conceput pentru a pompa sângele, a crește temperatura corpului și a preveni hipotermia. Câinii mai mici, cum ar fi Chihuahua, pot fi mai predispuși la frisoane decât rasele mai mari din cauza lipsei de masă corporală și izolație. 

Ce ar trebui să faceți: Dacă câinele dvs. nu rezistă în frig, luați în considerare limitarea expunerii. Un pulover sau o haină pentru câini îi poate ajuta să se mențină cald și să-i calmeze frisoanele. De asemenea, oferă-le un loc cald unde să se poată încovoia; un pat pentru câini lângă o sursă de căldură, cu o pătură caldă, poate fi de ajutor într-o noapte rece.

2. Entuziasm

Unii câini tremură când sunt fericiți sau entuziasmați. Nimeni nu este sigur de ce, dar o teorie spune că este o manifestare exterioară a unei emoții intense. Nu există niciun pericol în acest tip de frisoane; cel mai probabil se vor opri odată ce se vor calma.

3. Stres, anxietate și frică

Alte emoții intense care pot provoca tremurături și frisoane sunt frica și anxietatea. În acest caz, nu sunt dăunătoare, stresul însă nu este bun pentru câinele tău.

Ce ar trebui să faceți: faceți tot posibilul să vă liniștiți câinele și, dacă este posibil, să eliminați sursa stresului. Dacă câinele tău tremură în timpul furtunilor, de exemplu, încearcă să-l ajuți să rămână calm introducând jucării terapeutice sau mascând sunetele tunetelor. Câinii sunt, de asemenea, foarte perceptivi și dacă ești stresat, anxios sau ți-e frică de ceva, ei sunt foarte buni la a-ți mima emoțiile. În anumite situații, când rămâi calm și ignori un factor de stres din casa ta, câinele tău poate să-l înțeleagă și să învețe că nu trebuie să fie îngrijorat.

4. Caută atenție

Dacă te grăbești să-ți mângâi câinele de fiecare dată când tremură, el ar putea înțelege că tremurul este o modalitate bună de a-ți atrage atenția. Unii câini chiar încep să tremure în timp ce cerșesc mâncare pentru a câștiga simpatie.

Ce ar trebui să faceți: Deși acest comportament nu este tocmai dăunător, acceptarea lui nu este o idee bună. Dacă nu există niciun alt motiv pentru care câinele tău ar putea tremura, este, în general, cel mai bine să ignori.

5. Durere sau boală

Tremurul poate fi un semn că există o durere sau suferă de o boală. Tremuratul și tremorul muscular pot fi simptome ale unor afecțiuni grave, cum ar fi răpciugă, hipoglicemia, boala Addison și boala inflamatorie a creierului, precum și afecțiuni mai frecvente, cum ar fi stomacul deranjat. Tremurul constant ar putea fi un semn al sindromului de tremor generalizat, denumit și sindromul shaker, o afecțiune cronică care poate fi ajutată cu medicamente.

Ce ar trebui să faceți: Căutați alte semne de boală sau răni. În cazul în care tremurul este însoțit de un comportament anormal sau pare neobișnuit pentru câinele dvs., contactați imediat medicul veterinar.

6. Bătrânețe

Nu este neobișnuit ca mușchii picioarelor slăbite să dezvolte tremor pe măsură ce câinii îmbătrânesc, iar frisonul ar putea fi, de asemenea, un semn de artrită sau dureri articulare.

Ce ar trebui să faci: dacă observi că câinele tău îmbătrânit începe să tremure, cel mai bine este să-l verifice medicul veterinar, potrivit Hillspet.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel