Ce înseamnă când copilul tău refuză Împărtășania? O spune preotul Paul Iulius Negoiță

Ce înseamnă când copilul tău refuză Împărtășania?

Nu înseamnă nimic rău. Înseamnă că pur și simplu este obosit, nervos sau nu a dormit suficient. O spune preotul Paul Iulius Negoiță.

„La Biserica Sfântul Andrei din Buzău vin mulți copiii. Vin și mulți părinți care-și aduc copiii la Împărtășit. Nu i-am lăsat niciodată să aștepte și crede că așa este firesc. Copiii, mai ales cei care nu sunt aduși duminică de duminică la Biserică, își pierd relativ repede răbdarea.

Iubesc copiii și mă bucur să-i văd în Biserică, chiar și atunci când sunt năzdrăvani. În general, să împărtășești un copil astăzi este mai simplu decât în trecut. Deschideau gura greu pentru că asociau lingurița pentru Împărtășanie cu  lingurița cu doctorii. Medicamentele erau amare și copiii nu voiau să le primească. Două persoane și obturarea respirației nazale reușeau că … convingă un copil să ia medicamentele. Astăzi produsele pentru copii au formule care le fac plăcute la gust. Copiii nu mai au aceeași spaimă. Îmi place să cred că nici preotul nu mai e vorbit în case sau în societate ca în trecut. Dacă-i spuneai copilului că-ți taie popa limba, cum era ca el să accepte să deschidă gura. Deci, misiunea preotului este mai simplă astăzi când vine vorba de Împărtășirea copiilor. Cu toate acestea, sunt și copiii care uneori nu vor să deschidă gura, când sunt aduși de părinți la Altar. Maturii din jur găsesc cu cale că micuțul trebuie forțat. Eu cred că trebuie tratat cu răbdare. Părintele poate reveni cu copilul la Biserică. E bine pentru amândoi, iar familiarizarea cu atmosfera din Biserică, va face ca atitudinea celui mic să se schimbe.

Dacă un copil refuză să deschidă gurița nu este nici semn rău și nici motiv ca să fie bruscat sau imobilizat, pentru a accepta. Au și copiii toanele lor, iar reticența poate proveni din lipsa suficientă a somnului, din nervozitatea părintelui, din emoția momentului, dar și din modul în care receptează momentul un copil care are rar contact cu biserica. Exercițiul poate fi repetat și poate că așa copilul își va aduce mai des părinții la Biserică.

De aceea, i-am rugat adesea pe părinți să revină și s-au întors cu folos.

Deci, răbdare, înțelegere și frecvența prezenței la Biserică. Totul va veni de la sine, în cele din urmă”, a scris preotul Paul Iulius Negoiță.

VEZI ȘI: Vă simțiți stresați și obosiți din cauza jobului? Sfatul preotului Paul Iulius Negoiță: Nimeni și nimic nu are ce să vă facă - https://www.dcnews.ro/va-simtiti-stresati-si-obositi-din-cauza-jobului-sfatul-preotului-paul-iulius-negoita-nimeni-si-nimic-nu-are-ce-sa-va-faca_913600.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel