De ce miaună pisicile? Motivele se schimbă pe măsură ce cresc de la pisoi la pisici. Pisoii miaună mamelor cand le este foame sau frig. Dar odată ce pisicile îmbătrânesc, ele folosesc alte sunete - cum ar fi urletul, șuieratul și mârâitul - pentru a comunica între ele. Mieunatul este rezervat pentru comunicarea lor cu oamenii.
Rasele orientale, în special pisicile siameze, sunt cunoscute ca mari „vorbitori”, așa că persoanele care nu-și doresc ca pisica lor să miaune des ar trebui să evite aceste rase.
Iar unor pisici parcă le place să-și audă propriile voci, în timp ce altele par să vrea să poarte o conversație cu stăpânii lor. Dacă pisica ta vorbește puțin mai mult decât ți-ai dori, încearcă mai întâi să descoperi cauza. Odată ce știi motivul, poți lucra pentru ca pisica ta să miaune mai puțin.
De ce pisica mea miaună atât de mult?
Pisicile miaună din multe motive, de la cele serioase la cele în care caută atenție.
Boală
Primul pas este un control amănunțit de către medicul veterinar. Numeroase boli pot determina o pisică să simtă foame, sete sau durere, toate acestea putând duce la mieunat excesiv. De asemenea, pisicile pot dezvolta o boală hiperactivă a tiroidei sau a rinichilor , ambele putând duce la vocalizări excesive.
Căutarea atenției
În ciuda a ceea ce cred unii oameni, pisicilor nu le place prea mult să fie singure. Pisicile miaună adesea pentru a iniția jocul, a fi mângâiate sau pentru a te face să vorbești cu ele. Dacă doriți să reduceți mieunatul care caută atenție, nu mai răspundeți când se întâmplă. Acordați-le atenție doar când sunt liniștițe. Petrece timp de calitate în fiecare zi cu ei, jucându-vă, îngrijindu-le și vorbind cu ele. Un animal de companie obosit este un animal mai liniștit.
Vrea mâncare
Unele pisici miaună de fiecare dată când cineva intră în bucătărie, sperând să primească o mușcătură. Și multe pisici devin foarte vocale când se apropie ora de a fi hrănite. Dacă aceasta este problema ta, nu-ți hrăni pisica când plânge. Așteptați până când sunt liniștite.
Te salută
Multe pisici miaună când stăpânii lor vin acasă, sau atunci când îi văd prin casă.
Singurătatea
Dacă animalul tău de companie petrece prea multe ore pe zi singur, gândește-te să alegi un animal de companie care să-i îmbogățească viața animalului tău de companie. Pune o hrănitoare pentru păsări în afara unei ferestre pe care o pot urmări. Lăsați jucăriile de hrană afară cu mâncare înăuntru.
Stresul
Pisicile care se confruntă cu stres devin adesea mai vocale. Un nou animal de companie sau un nou bebeluș, o mutare sau schimbări în casă, o boală sau pierderea unei persoane dragi vă pot transforma pisica. Încearcă să descoperi ce stresează animalul tău de companie și ajută-l să se adapteze la schimbare. Dacă acest lucru nu este posibil, acordă-i pisicii tale o atenție suplimentară pentru a o calma.
Pisici în vârstă
Pisicile, la fel ca și oamenii, pot suferi o formă de confuzie mentală sau disfuncție cognitivă, pe măsură ce îmbătrânesc. Ele devin dezorientate și adesea plâng fără niciun motiv, mai ales noaptea. Noaptea, o lumină poate ajuta uneori dacă pisica ta devine dezorientată, iar medicii veterinari pot prescrie adesea medicamente care ajută la aceste simptome.
Pisici care doresc să se înmulțească
Dacă pisica ta nu este sterilizată, atunci vei auzi mult mai mult zgomot.
Ce să nu faci
Nu o ignora până nu te te asiguri că nu există nicio problemă. Deși nu vrei să răsplătești mieunatul, uneori pisicile miaună din motive întemeiate - sunt prinse într-o cameră, vasul cu apă este gol. Verifică când miaună pentru a determina dacă este ceva pe care îl puteți ignora în siguranță sau o problemă care trebuie corectată imediat.
Nu pedepsi o pisică pentru că miaună. Lovirea, strigătul rareori funcționează pentru a liniști o pisică pe termen lung.
Nu ceda. Recompensați comportamentul liniștit și ignorați mieunatul, iar în cele din urmă, vor înțelege, potrivit pets.webmd.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News