EXCLUSIV  Ce înseamnă COPA-COGECA. Marius Micu, precizări pentru a înțelege ”dimensiunea și puterea organizației” / video

Marius Micu a explicat pe cine reprezintă COPA-COGECA.

Marius Micu este vicepreședinte COPA-COGECA, vocea unită a agricultorilor și a cooperativelor agricole din Uniunea Europeană.

„Este cea mai mare organizație de reprezentare a fermierilor la nivel european, dar și a cooperativelor agricole. Ca să înțelegem dimensiunea și puterea organizației, reprezintă peste 22 de milioane de fermieri. Și cooperativele agricole sunt formate din fermieri europeni”, a explicat Marius Micu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCNewsTV.

„COPA, partea de reprezentare a fermierilor, s-a înființat în anul 1958. COGECA, organizația care reprezintă interesele cooperativelor agricole, s-a înființat în anul 1959. Cele două organizații și-au găsit calea comună în anul 1962, formând COPA-COGECA. (...) Noi am încercat mai bine de zece ani să intrăm în această organizație. Am reușit la finalul anului 2019. Trebuie să îndeplinești anumite condiții pentru a intra, este o structură cu reguli foarte clare”, a zis Marius Micu.

„Regulamentele și directivele europene se transpun la nivelul legislației naționale. Și atunci acest proces de reprezentare a intereselor într-un sector, și aici vorbim de agricultură, în speță fermierii români, se poate face pe două paliere. Vorbim de reprezentarea intereselor la nivel național prin asociațiile formate din fermieri, dar cel mai important instrument e cel de reprezentare a intereselor la nivel european, în speță prin COPA-COGECA, fiind cea mai importantă organizație”, a subliniat Marius Micu.

Marius Micu, despre problemele fermierilor și criza din România. Interviu DC News TV     

Youtube video image

Citește și...

Cazul României: Marea aiureală cu soia. Ce spune Marius Micu

Înainte de a adera la Uniunea Europeană, România producea soia în valoare de aproximativ 200 milioane de dolari. Acum, importă de 200 milioane de dolari.

Acest lucru nu s-a întâmplat din vina Uniunii Europene, ci este rezultatul negocierilor făcute de politicieni din diferite țări membre.

Din 2015, urmare a legislației europene la care România a aderat odată ce a devenit stat membru, pe teritoriul țării nu s-au mai cultivat plante modificate genetic, deși până în 2007 fermierii au cultivat atât soia, cât și porumb modificate genetic.

Cu toate acestea, crescătorii își hrănesc animalele cu mâncare pe bază de soia modificată genetic din import. De exemplu, în 2019, s-au importat în total peste 583.000 de tone de hrană pe bază de soia, din care mare pare a provenit din Brazilia, SUA și Argentina.

Despre acest subiect a vorbit Marius Micu, vicepreședinte COPA-COGECA, vocea unită a agricultorilor și a cooperativelor agricole din Uniunea Europeană, la DC News și DC News TV.

„Despre soia, trebuie să spunem că, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, nu s-au mai putut cultiva organisme modificate genetic, dar totodată, putem să introducem aceste producții în hrana animalelor”, a spus Marius Micu.

Acest lucru înseamnă că nu poți cultiva, dar poți importa.

„Da, este o mare aiureală și este o problemă care se află pe agenda noastră”, a mai zis Marius Micu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel