Clasamentul fericirii țărilor arată că, în ciuda faptului că pandemia de Covid-19 a afectat sever economia globală, acest lucru nu s-a întâmplat cu bunăvoința omenirii. Iată ce loc ocupă România.
Publicitate
Covid-19 a dus la decesul a 6.7 milioane de oameni, iar în același timp, economia globală a fost afectată considerabil. Cu toate acestea, un studiu internațional arată că acest lucru nu s-a întâmplat și dacă vorbim despre fericirea omenirii, anunță Ştirile PRO TV.
Un studiu internațional a avut la bază interviuri cu peste 100.000 de oameni din 137 țări pentru a se constata nivelul de fericire din fiecare stat. Rezultatele arată că bunăvoința este mai mare în toate regiunile globale, față de perioada de dinainte de pandemia de Covid-19, mai exact, cu până la 25%.
Atunci când au fost rugați să-și evalueze viața pe o scară de la 1 la 10, oamenii au dat în medie scoruri mai mari pentru perioada 2020 – 2022, decât 2017 – 2019. Lucrurile au stat mai bune în țările occidentale și mai rău în restul lunii, dar cu toate acestea, „durerile indubitabile au fost compensate de creşterea gradului în care respondenţii au fost capabili să descopere şi să împărtăşească capacitatea de a avea grijă unii de alţii în vremuri dificile”, se constată în al 10-lea Raport Mondial al Fericirii.
Finlanda ocupă primul loc în clasamentul fericirii țărilor. Statul a reușit să-și menționeze poziția câțiva ani la rând. Danemarca și Islanda sunt următoarele două țări care apar în top 10, iar clasamentul continuă cu Israel, Țările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveția, Luxemburg și Noua Zeelandă.
Conform datelor publicate în cadrul studiului internațional, România ocupă locul cu numărul 24, precedată de Costa Rica și urmată de Singapore și Emiratele Arabe Unite. Totodată, Spania și Italia sunt poziționate pe 32, respectiv, 33. La polul opus, Afganistan ocupă poziția 137.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu