Ce locuri de muncă ar putea dispărea odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale. ChatGPT, cinci exemple: "Este posibil ca şoferii de camion să devină inutili"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Inteligența artificială recunoaște că mai multe locuri de muncă ar putea să dispară, în viitorul apropiat.

"Cu avansurile rapide în dezvoltarea inteligenţei artificiale, este posibil ca anumite locuri de muncă să dispară în viitorul apropiat. Aceasta se datorează faptului că AI poate fi programată să îndeplinească multe dintre sarcinile şi responsabilităţile care erau anterior realizate de oameni.

Iată câteva exemple de locuri de muncă care ar putea fi afectate de AI în viitor:

1. Operatori de call center: multe companii au început să utilizeze roboți conversaționali pentru a comunica cu clienții lor. Acest lucru ar putea reduce nevoia de operatori de call center.

2. Şoferi de camion: cu dezvoltarea vehiculelor autonome, este posibil ca şoferii de camion să devină inutili în viitor.

3. Asistenţi virtuali: cu avansul tehnologiei de recunoaştere a vocii şi a prelucrării limbajului natural, este posibil ca asistenţii virtuali să preia multe dintre sarcinile asistenţilor umani, cum ar fi răspunsul la întrebări, programarea întâlnirilor sau trimiterea de mesaje.

4. Lucrători în fabrici: roboţii de producţie şi automatizarea proceselor de fabricaţie au început să ia locul multor lucrători din fabrici.

5. Contabili şi analişti financiari: AI poate fi programată pentru a analiza şi prelucra date financiare şi contabile, reducând astfel nevoia de angajaţi specializaţi în aceste domenii.

Este important să menţionăm că, deși aceste locuri de muncă ar putea fi afectate de AI în viitor, apar şi noi oportunităţi de carieră care implică lucrul cu şi dezvoltarea inteligenţei artificiale. De asemenea, AI poate fi utilizată pentru a îmbunătăţi productivitatea şi eficiența în multe alte domenii."

*Informații furnizate de ChatGPT.

Vezi și: Inteligența artificială recunoaște că poate fi periculoasă: "Nu este inevitabil. Ar putea duce la pierderea de vieți omenești"

Image by kjpargeter on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel