Vasile Botomei, cel care a devenit cunoscut după ce în 2004 și-a înființat propriul barou, propune ca instanța de apel Bacău să se numească ”Dinu Damaschin”, în memoria celui care ”s-a sacrificat pentru drepturile omului”, deși acesta era acuzat de proxenetism.
Doctorul în drept Vasile Botomei, va depune la Ministerul Justiției și la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere prin care propune ca instanța de apel din Bacău să ia denumirea „Dinu Damaschin", iar pe sediul instituției băcăuane să fie amplasată o cruce roșie cu o plăcuță care să facă cunoscută moartea lui Dinu Damaschin, informează Adevărul.
În opinia avocatului, interlopul băcăuan, Dinu Damaschin, decedat în sala de judecată la Curtea de Apel Bacău, care era arestat preventiv pentru proxenetism, este un martir al abuzurilor din Justiție.
„Este oportună amplasarea unui monument în memoria lui Dinu Damaschin, care și-a sacrificat viața pentru a dovedi că procurorii și judecătorii din România nu respectă drepturile omului, cu privire la prezumția de nevinovăție dar și la gestionarea dreptului de apărare", a spus Vasile Botomei.
Vasile Botomei a început deja demersurile pentru amplasarea monumentului. „Va fi o cruce roșie, pe clădirea Curții de Apel, și o plăcuță care ilustrează jertfa pentru dreptate".
Potrivit celor declarate de avocat, vor fi trimise memorii atât la Comisia Abuzurilor din Parlamentul României, la Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției, cât și instituțiilor europene în drept, pentru ca acestea să afle ce s-a întâmplat în Bacău.
Deși numărul tinerelor traficate de Dinu Damaschin a crescut, între timp mai apărând alte trei fete în dosar, Vasile Botomei consideră că memoria acuzatului - ”un om care și-a dat viața pentru dreptate” -, poate fi cinstită la fel cu cea a unor mari personalități în drept.
„Îmi asum și propunerea de schimbare a denumirii Curții de Apel Bacău, în Curtea de Apel „Dinu Damaschin". În București, sălile Curții de Apel au luat numele unor mari personalități în drept. Nu văd de ce nu s-ar accepta ca în Bacău, instanța să ia numele unui om care și-a dat viața pentru dreptate", a mai spus Botomei.
Citește și:
Dinu Damaschin nu a făcut greva foamei
A murit Dinu Damaschin, „protectorul” Monicăi Gabor
Monica Gabor vândută de Dinu Damaschin pe 1000 de euro şi apoi violată de Cristi Tănase
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News