Ce mănâncă Mircea Dinescu de Crăciun: „De-a lungul anului, tai porci. Când ăștia se umflă cu slănină, caltaboș, eu... Înnebunești! Am înghițit în sec”

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Poetul Mircea Dinescu a vorbit despre mâncarea sa favorită de Crăciun, respingând ideea preparatelor din porc consumate doar în perioada festivă.

„Te privesc gospodine care n-au căzut încă late de oboseală, deși orele sunt înaintate. (...) Care este rețeta lui Dinescu de Crăciun?”, a întrebat moderatoarea emisiunii Profesioniștii de la TVR 1, Eugenia Vodă.

„Eu nu am această chestie, nu am misticismul gătitului în preajma Crăciunului. De-a lungul anului tai porci. Îmi place, de Crăciun – când ăștia se umflă cu slănină, cu caltaboș – să pun de o mămăligă, fac niște ceapă ușor caramelizată și ouă ochiuri românești, poșate. Îmi pun așa: mămăligă luată de la moară, măcriș, ceapă și ardei, niște mirodenii, ouă ochiuri. Mănânc cinci ouă atunci. Înnebunești. Am înghițit în sec”, a răspuns poetul Mircea Dinescu.

„Nu sunt carnivor. Cea mai bună rețetă ca să fiu fericit este o bucată de coajă de pâine și un pahar de vin”, a adăugat acesta.

Youtube video image

Scurtă biografie a poetului Mircea Dinescu

Mircea Dinescu este un poet, scriitor, publicist și om de afaceri român, născut la 11 noiembrie 1950 în Slobozia, Ialomița. A debutat în 1967 cu poezia Destin de familie, în revista Luceafărul, și a publicat mai multe volume de versuri, distinse cu premii literare prestigioase, cum ar fi Premiul Herder, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie sau Premiul Academiei Române pentru Literatură.

A fost un critic vocal al regimului comunist, fiind concediat, exclus din partid, arestat la domiciliu și cenzurat pentru declarațiile sale împotriva lui Nicolae Ceaușescu. A participat la Revoluția din 1989, apărând în direct la Televiziunea Română.

După 1990, a fost președintele Uniunii Scriitorilor, fondatorul și directorul unor reviste de satiră politică, membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și proprietarul unei moșii la Cetate, unde organizează festivaluri culturale și produce vin. Este considerat unul dintre cei mai importanți și originali poeți români contemporani, cu o voce lirică autentică, expresivă și provocatoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel