Ce mănâncă azi românii cam ştim, dar nu ne putem da seama cât de mare este schimbarea petrecută într-un veac decât comparând hrana din zilele noastre cu cea din jurul anului 1900.
Mămăliga era mâncarea de bază, pe care ţăranii o pregăteau chiar şi de trei ori pe zi, conform descopera.ro. Se mânca mult mai multă mămăligă decât pâine, poate pentru că, mămăliga este mai uşor de făcut decât pâinea. Pâinea de grâu era o mâncare mai "aleasă", rezervată mai curând sărbătorilor.
Mai mult, în urmă cu 100 de ani, oamenii de la sate mâncau multe lucruri pe care azi tot mai puţini români le mai consumă: ştir, podbal, frunze de sfeclă, hrişcă, mei, bob, ulei de cânepă, jufă (julfă) - un produs obţinut din sămânţă de cânepă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News