Cercetătorii au descoperit că un strămoș al omului, Australopithecus sediba, mânca alimente mai tari decât oricare altă specie de hominid, se arată într-un studiu al Institutului Max Planc de Antropologie Evoluționară, din Germania, citat de Science Daily.
[caption id="attachment_197085" align="alignleft" width="233" caption="Craniu de Australopithecus sediba. Sursa: blogs.scientificamerican.com"][/caption]Paul Sandberg, coautor al studiului a precizat că alimentația acestei specii de hominid a fost analizată printr-o metodă care a presupus arderea dinților fosilizați cu un laser. Au fost folosiți dinți de la două exemplare fosalizate de Australopithecus sediba. Laserul îndepărtează o cantitate mică de carbon de pe dinți, fapt ce le permite cercetătorilor să identifice alimentele consumate șI mediul în care aceste ființe trăiau.
Oamenii de știință au descoperit că Australopithecus sediba consuma coajă de copac, tufișuri și fructe.
“Este o descoperire importantă, deoarece alimentația este unul dintre aspectele fundamentale ale vieții unui animal, unul care-i afectează comportamentul și nișa ecologică. Mediul înconjurător se modifică datorită schimbărilor climatice, iar animalele sunt nevoite să se mute sau să se adapteze la noile condiții de mediu” a precizat Sandberg.
Alimentația Australopitecului sediba ar fi putut fi asemănătoare celei a cimpanzeului african din zilele noastre, potrivit aceluiași cercetător.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News