EXCLUSIV  Ce măsuri fiscale ar lua acum Liviu Dragnea pentru mai mulți bani la buget. ”Știți ceva, ați dus-o bine? Nu o mai duceți!”

Ce măsuri fiscale ar lua acum Liviu Dragnea. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Ce măsuri fiscale ar lua acum Liviu Dragnea. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liviu Dragnea a precizat care sunt soluțiile pe care le vede pentru acoperirea găurii bugetare.

România se află într-o perioadă în care încearcă să găsească variante pentru acoperirea găurii bugetare, iar în acest context analistul politic Bogdan Chirieac a vrut să afle care sunt variantele pe care fostul premier și lider al PSD, Liviu Dragnea, le are pentru a scoate țara din criză.

”În situația actuală a României, dvs ce soluții ați vedea? Sunteți un om cu foarte multă experiență politică, și de lider-ship, și care, atunci când ați creat singurul program politic în Români, în ultimii 30 de ani, în 2016, Programul PSD de guvernare, ați avut rezultate.

În situația actuală, guvernul actual, se află în situația în care, pe de o parte, e un hău, că nu mai e o gaură bugetară, pe de altă parte omori mediul privat, dacă majorezi taxele, pe de altă parte ai presiuni incredibile din partea mediului public, și a specialilor, speciali care nu doresc să se atingă nimeni, nici de pensii, nici de salarii, de privilegii.

În partea cealaltă, pe bună dreptate, ai presiunea Uniunii Europene, pentru că suntem singura țară cu deficit excesiv și fondurile europene pe care nu ai reușit să le atragi.

De altfel, știți bine, că nici până acum, în exercițiul 2021-2026, nu s-au scris încă ghidurile. Pentru 40 de miliarde de euro nu s-au scris ghidurile de atragere a acestor bani. După ce se vor scrie, urmează scrierea de proiecte, aprobarea lor, executarea de licitații, contestațiile în instanță la licitații,  începerea lucrărilor, ne ducem în 2030, dacă nu, iar nu vom cheltui banii europeni.

În această situație, cum ați vedea o soluție?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Liviu Dragnea, în cadrul emisiunii ”Ce Se Întâmplă”, realizată de Răzvan Dumitrescu la DCNews și DCNewsTV.

”Nu există doar o soluție, există un pachet”, și-a pornit explicația fostul premier.

Astfel, în opinia sa, Liviu Dragnea susține că ”în primul rând ar fi un pachet de facilități fiscale pentru IMM-uri. Eu am nevoie de venituri. 

Dacă am 50.000 de microintreprinderi, care îmi dau în fiecare lună niște taxe și impozite și le spun: Știți ceva, ați dus-o bine? Da. Nu o mai duceți bine. Și vă pun câțiva bolovani în rucsac și atunci, din acești 50.000 mai rămân 10.000, zic eu. Păi mie îmi cresc veniturile la buget sau îmi scad? Îmi scad.

Și atunci, ce facilități fiscale ai avut, le și măresc, pentru că niciodată din acele surse pe care le-au identificat ei nu vor crește bugetul de stat, nu se echilibrează bugetul de stat.

În același timp, revenirea măcar la un articol din Ordonanța 114 și anume, plafonarea prețurilor la energie, așa cum am lăsat-o eu în ianuarie 2019”, a spus Liviu Dragnea.

Totodată, Răzvan Dumitrescu a precizat că recomandarea Comisiei Europene este să nu se mai întâmple acest lucru, moment în care Liviu Dragnea a explicat cum stau lucrurile cu recomandarea la care s-a făcut referire.

”Știți cum este cu recomandarea. Poți plafona pentru trei ani și apoi să mai prelungești. Prețurile scăzute la energie, adică readuse la valorile acelea, au niște efecte pozitive. Puterea de cumpărare crește, pentru că automat scad și celelalte prețuri”, a mai spus Liviu Dragnea.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel