Ce mesaj va promova Mugur Mihăescu în politică. INTERVIU despre Strategia Partidului Verde și ”satanismul” lui Remus Cernea

mihaescu mugur garcea leana costel
mihaescu mugur garcea leana costel

Ce va face omul de afaceri Mugur Mihăescu în politică? Cât de ecologist este Garcea? Până unde merge ”satanismul” fostului președinte al Partidului Verde, Remus Cernea? Ecologiștii nu au dus-o niciodată prea bine în România. Cele trei formațiuni cu această orientare își dispută un segment foarte îngust de electorat, aflat sub pragul electoral. Mihăescu a ales un partid care a lansat deja un candidat la președinție, cu oarecare notorietate, dar care ulterior a fost exclus și a dispărut din primul plan al scenei politice. Ce a dus la eșecul lui Remus Cernea și care vor fi mesajele noului președinte, ne spune, în exclusivitate, strategul de comunicare al PV, Antonio Momoc.

- De ce a plecat din partid Remus Cernea, fostul președinte?

-Partidul Verde l-a exclus pe Remus Cernea anul trecut, în timp ce acesta îşi trimitea demisia prin mail. Motivul l-a constituit zvonul lansat de Cernea că va lansa partidul Albă ca Zăpada. Era unul dintr-o serie de zvonuri lansate încă din campania din 2009: zvonul că îşi va da foc în faţa televiziunii publice, zvonul că au plecat o mulţime de oameni odată cu el la momentul excluderii etc. În realitate Cernea nu şi-a dat foc şi doar 2-3 au plecat împreună cu el din Partidul Verde. Tineri care au intrat în PV la îndemnul lui Remus Cernea, precum lectorul universitar Miroslav Tascu Stavre sau avocatul Angelo Miu, au rămas mai departe şi astăzi în PV.

-Era supărat pe eșecul campaniei prezidențiale?

-După demisie/excludere, Cernea a revenit cu alt zvon: că ar fi fost dat afară pentru că e satanist şi că sprijină comunitatea gay. De fapt, ca fost şef de campanie pot afirma că reproşul echipei a fost că Remus Cernea a pierdut alegerile pe mâna lui: nu a urmat punctajele de comunicare, nu a dezvoltat temele ecologiste pe care echipa de comunicare i le indica, se adapta greu la subiectele de mediu, s-a limitat să transmită proecupările sale personale precum lupta împotriva icoanelor din şcoli şi împotriva catedralei Mântuirii Neamului. Din această cauză a fost exclus. Agenda sa personală nu era una verde, nu aborda probleme social-economice ale României, iar subiectele sale preferate nu sunt legate de situaţia economică a ţării, de probleme agricultorilor sau ale angajaţilor la stat ori în economia privată. Reproşul membrilor şi conducerii PV a fost acela că discursul său public, chiar dacă e coerent, se limitează la problema Bisericii Ortodoxe şi a minorităţii gay. Partidul Verde susţine drepturile acestor minorităţi, dar agenda politică şi socială a verzilor este una mult mai largă, mai cuprinzătoare: situaţia economică, criza financiară, protecţia oamenilor şi a naturii sunt temele de pe agenda verzilor pe care Cernea nu a reuşit să le însuşească.

-Și Mugur Mihăescu poate prelua această agendă?

-Aceasta este şi explicaţia pentru venirea lui Mugur Mihăescu. Prin alegerea sa în funcţia de Preşedinte Executiv, PV transmite următorul mesajul: Partidul Verde este mai mult decât o formaţiune preocupată de mediu! Partidul Verde este un partid aproape de oameni, este o formaţiune care are uşile deschise pentru oamenii care nu au mai făcut politică după 1990. Românii s-au săturat de aceleaşi figuri politice, vor altceva, vor altfel de politicieni, vor altfel de ţară, vor o altă viaţă, mai bună! Mugur Mihăescu a intrat în politică tocmai pentru că s-a săturat de actuala clasa politică! Mugur Mihăescu s-a săturat de felul cum arată România cu aceşti politicieni la conducerea ţării!

-Îi va convinge ”Garcea” pe români  că face o politică serioasă?

-Mugur Mihăescu a încetat să-l mai joace pe Garcea, dar din nefericire Garcea a rămas în politica şi în societatea românească! Garcea era un personaj generic, pe care Mugur îl interpreta ca actor. În vreme ce Mugur Mihăescu a interpretat un rol, politicienii sunt mai departe aceleași personaje caragialeşti. Lumea politică este populată, din păcate, de indivizi ca personajul Garcea. Mesajul cu care vine omul de afaceri Mugur Mihăescu este acela că intrarea lui în politică este determinată de dorinţa sa şi a Partidului Verde de a încheia era Garcea în România. Sătul de actualii politicieni, Mugur Mihăescu intră în Partidul Verde cu mesajul că noi românii am stat prea multă vreme indiferenţi şi că este vremea ca noi, oamenii obişnuiţi, să ne luăm ţara înapoi!

Citeşte şi:

Mugur Mihăescu: Garcea face politică în România de 20 de ani. Ajunge. Se poate şi altfel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel