Ce ministru al Sănătății ar merita o STATUIE în fața Ministerului. Rafila, replică: E incredibil!

Medicul Alexandru Rafila a răspuns unei întrebări interesante. Ce ministru al Sănătății ar merita o statuie în fața Ministerului.

Prof. dr. Alexandru Rafila a fost întrebat care ministru al Sănătății ar merita o statuie în fața Ministerului, dintre cei care au fost în Guvern în ultimii 30 de ani. 

"Cunoașteți foarte bine ce s-a întâmplat în domeniul sănătății, de 30 de ani încoace. Există vreun ministru al Sănătății care ar merita o statuie în fața Ministerului?", a fost întrebarea adresată de Ionela Năstase, în emisiunea "La cină", de la Digi24.

"Nu! Nu cred! Nu cred că ar merita un ministru care să merite o statuie în fața Ministerului Sănătății, dar să știți că și miniștrii răspund unor, nu neapărat comenzi politice, cu toate că unii răspund, dar e foarte greu să ai un ministru extrem de capabil, extrem de performant dacă nu ai un sistem de conducere al Sănătății, și o gândire, și o cunoaștere a sănătății foarte bună.

Din păcate, eu am văzut că sistemul de sănătate, nu o să fac niciun fel de nominalizare, a fost condus, și s-a încercat reformarea, de către oameni care nu cunoșteau, care nu știau cum funcționează sistemul de sănătate. Ori asta e incredibil într-o țară din Uniunea Europeană! Ce sistem politic avem noi în România, încât pune în poziții de decizie, nu neapărat la Sănătate, oameni care nu cunosc sistemul, și-l pun acolo ca să reformeze", a declarat Alexandru Rafila, într-un interviu acordat înainte de incendiul de la Spitalul "Matei Balș".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel