Ce minuni fac mugurii de pin pentru sănătatea ta! Îi găseşti oricând în supermarket

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Îi găseşti în tot timpul anului la standul cu alune şi nuci. Mugurii de pin sunt o adevărată binecuvântare pentru organism!

Alegeri prezidentiale 2024

Mugurii de pin sunt, de fapt, semințele comestibile ale pinului. Compușii din acești muguri au efecte antibacteriene, antiseptice, antiinflamatoare, antireumatice, descongestionante, detoxifiante și diuretice. Mugurii de pin conțin: proteine, calciu, fibre, fier, fosfor, mangeziu, zinc, mangan și vitamine precum C, din complexul B, E,K.  

Siropul are efect tonic 

Mugurii de pin sunt utili în caz de anemie și conferă energie. Se recomandă siropul din muguri de pin, care poate fi consumat și de copii. Îl prepari astfel: într-un borcan de sticlă, pui un strat de muguri de pin (de aproximativ 2 degete) și un strat de miere. Continui până ajungi la gura recipientului, ultimul strat fiind cel de miere. Închizi vasul și îl lași într-un loc răcoros și ferit de lumină, 1-2 luni. După acest timp, filtrezi conținutul și păstrezi siropul la rece. Se iau câte 2 lingurițe de sirop, cu un sfert de oră înainte de mesele principale, 2 săptămâni.

Ceaiul tratează răceala

Când răceala se instalează, poți consuma ceai din muguri de pin pentru a te pune mai repede pe picioare. Acest remediu are acțiune expectorantă, antiseptică și antiinflamatoare, este bun în tuse, dureri de cap, nas înfundat, febră și pentru întărirea sistemului imunitar. Ceaiul se face cu 1 linguriță de muguri de pin (uscați), peste care se toarnă 1 cană cu apă fiartă şi se lasă la infuzat o oră; se consumă zilnic 2-3 căni. Se poate utiliza și în caz de laringită, bronșită sau traheită. Poate fi administrat şi de femeile însărcinate și de mamele care alăptează.

Tinctura ameliorează constipaţia şi crampele

Mugurii de pin susțin sănătatea digestivă, deoarece facilitatează tranzitul intestinal. Sunt foarte utili în caz de constipație și crampe. În aceste cazuri, se recomandă atât infuzia, cât și tinctura. Pentru prepararea tincturii, speli bine mugurii de pin, apoi îi zdrobești mărunt și îi pui într-un borcan, astfel încât să acopere 3 sferturi din volum. Adaugi alcool de 60 de grade, până când recipientul se umple complet. Închizi borcanul și îl lași la macerat, într-un loc răcoros, 1 lună. După această perioadă, separi lichidul, arunci mugurii după ce i-ai stors și păstrezi tinctura într-un recipient închis la culoare. Tinctura se înmoaie într-o bucățică de pâine, care se înghite pe stomacul gol. Se administrează 4 astfel de doze, pe zi, 12 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel