Știința și experții în seducție și infatuare ne spun că există elemente mai puternice, dimensiuni de impact mai mare capabile să ne facă să ne îndrăgostim.
Potrivit științei multe dintre acele elemente care atrag și vrăjesc ar trebui să fie mereu prezente în noi. Până la urmă, ceea ce te face să te îndrăgostești la un moment dat ar trebui să fie prezent în continuare pentru a hrăni pasiunea și afecțiunea de zi cu zi în relație.
Idealul, așadar, este să integrăm aceste dimensiuni în repertoriul nostru psihologic pentru a face ca persoana dorită să se îndrăgostească. Cu toate acestea, facem și din aceste resurse piatra de temelie în viață, potrivit La Mente.
De câte ori am fost sfătuiți să fim noi înșine? Deși este incontestabil că este întotdeauna indicat să acționezi spontan, este bine să integrezi și alte resurse în materie de seducție.
Sunt dimensiuni pe care cu toții le putem învăța și care, departe de a ne îndepărta de noi înșine, ne vor face mai atractivi. În paragrafele următoare vedem toți acei factori care ne fac să ne îndrăgostim.
Datorită râsului, se creează cele mai bune conexiuni, se aprind emoții pozitive, complicitate și ne demonstrăm și inteligența. Studiul de cercetare realizat de antropologul Gil Greengross de la Universitatea din New Mexico dezvăluie că simțul umorului ar putea fi decisiv în alegerea unui partener. Alegem oameni cu un bun simț al umorului pentru că asociem această virtute cu inteligența. Știința ne reamintește că atunci când alegem un partener, fie pentru viață, fie pentru sex, nimic nu este lăsat la voia întâmplării.
La ce se referă știința prin termenul ”vulnerabilitate”? Pentru a cuceri, există cei care nu ezită să arate eroism, forță, abilități și abilități mari, voință bună.
Tot acest repertoriu de virtuți este excelent în lumea cinematografiei, dar nu și în domeniul iubirii. Să te arăți vulnerabil te face uman și stabilește apropiere și intimitate cu cealaltă persoană.
Dr. Elaine N. Aron de la Universitatea din New York explică acest lucru într-o lucrare de cercetare: ”A fi vulnerabili ne permite să fim sinceri unul cu celălalt pentru a ne conecta la nivel emoțional”.
Timiditatea nu este un bun tovarăș atunci când vine vorba de a face pe cineva să se îndrăgostească, dar ai grijă pentru că nici nebunia nu este. Trebuie să găsim un punct intermediar în care să arătăm celuilalt că ne place, dar fără să ne declarăm deschis.
Acest lucru necesită grație, eleganță, o utilizare pricepută a limbajului verbal și mai ales a limbajului non-verbal. Ce spun zâmbetele noastre, ochii noștri, etc...
Acest set de gesturi, priviri și cuvinte trebuie să formeze o simfonie în care celălalt percepe indicii ale atracției noastre față de el.
Nu va fi nevoie să rezolvăm misterul Big Bang-ului sau ghicitoarea Sfinxului din Giza. Cu toate acestea, conversațiile profunde și interesante atrag și seduc neuronii.
Persoana care reușește să ”pornească” creierul celuilalt va avea întotdeauna un avantaj. A fi Cyrano de Bergerac înseamnă a captura mintea pentru a accelera inima.
Printre factorii care te fac să te îndrăgostești nu putem uita conversațiile interesante.
Aspectul fizic este scrisoarea de intenție, dar personalitatea este o invitație directă la a te îndrăgosti. Valorile, credințele, felul în care reacționezi la evenimente, experiențele și abilitățile emoționale pornesc (sau nu) motorul atracției.
Un studiu realizat la Universitatea din Göttingen (Germania) ne oferă date despre relația dintre personalitate și atracție. Unele personalități sunt mai captivante datorită trăsăturilor specifice, cum ar fi deschiderea, simțul umorului, încrederea, prietenia și capacitatea de a comunica.
Fiecare dintre noi are tehnici personale de seducție. Strategii mai mult sau mai puțin utile pe care le porți în buzunar ca trusă de prim ajutor.
Totuși, să nu uităm că seducția este și o artă pe care o putem învăța cu toții și cu ea câștigăm în siguranță și acea atractivitate care depășește aspectul fizic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu